Görüş Bildir
Haberler
PKK Komple Silah Bırakıyor Hükümet Açıklayacak !

PKK Komple Silah Bırakıyor Hükümet Açıklayacak !

Estetikmed
13.02.2015 - 11:17 Son Güncelleme: 13.02.2015 - 12:50

PKK Komple Silah Bırakıyor Hükümet Açıklayacak !

Çözüm süreci kapsamında HDP heyeti sürekli İmralı Adası'na gidip müzakereler yapıyor.Son olarak 4 şubatta İmralı'ya giden HDP heyeti Öcalan'dan silahların bırakılması talimatı verildiği açıklandı.HDP heyetinin yaptığı açıklamaya göre Öcalan Pkk'nın tüm unsurları ile silah bırakmasını,artık silahlı çatışmaların ve eylemlerin komple bitirilmesi talimatı verildiği söylendi.

HDP heyetinin ilettiklerine göre Öcalan “PKK tüm unsurlarıyla silah bıraksın. Artık silahlı mücadele bitmiş, siyasi mücadele başlamıştır” dedi.Ancak Öcalan'ın bu çağrısına Pkk tam manasıyla uymuş değil.Verilen bilgilere göre çağrıya uyulup silahlsızlanma yapılırsa bu tarihi bir an olacak.Bu olayı hükümet ve HDP birlikte bir basın toplantısı ile açıklayacak.

Öcalan’ın mesajında, “Türkiye topraklarında silahlı mücadele sonlandırılmıştır. 2013 yılı Nevruz ayında yayınlanan mesajımda da olduğu gibi artık silahlı mücadele bitirilmiş, siyasi mücadele dönemi başlamıştır. Silahlı mücadelenin bitirildiği yönündeki çağrımın uygulanması için PKK bileşenlerinin acilen kongreyi toplayıp, silahsızlanma kararının alınmasını gerekmektedir” dediği öğrenildi. Öcalan mesajında ayrıca, ‘eylemsizliğin tam olarak hayata geçirilmesini’ ve ‘Cizre başta olmak üzere ilçelerdeki eylemlere son verilmesini’ istedi.

Hükümetin çözüm süreci konusunda tavrı oldukça net ve sert olduğu belirtildi.Ayrıca silahsızlaşan Pkk unsurlarını komple ülkeyi terketmeleri ve sınır dışı edilmeleri sağlanacak.Böylelikle barış süreci eylemsizlik durumu kalıcı olarak sağlanmış olacak.

Kaynak: http://www.bugunkuhaberler.com/siyase...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0