Görüş Bildir
Haberler
Pişman Olup Lazerle Sildirdiğiniz Dövmeler Bir Şekilde Vücuttan Atılıyor, Mesela Kakanızda!

Pişman Olup Lazerle Sildirdiğiniz Dövmeler Bir Şekilde Vücuttan Atılıyor, Mesela Kakanızda!

Eski sevgilinin adı, gençlik hatası ya da ergenlik kafası... Dövme yaptıranlarımız bilirler bazen arada birkaç çürük çıkma olasılığı vardır. Modern teknoloji sayesinde dövmeleri sildirmek artık eskisinden daha kolay ama BuzzFeed'den öğrendiğimize göre sildirdiğimiz dövmelerin üzerine sifon çekiyor olabilirmişiz... Gerçekten sifon!

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/shannonrosen...

Lazerle dövme sildirme konusunda hepimizin az çok bilgisi var, en azından böyle bir seçenek olduğunun farkındayız.

Peki lazerle dövme sildirdiğimiz zaman, o mürekkep yok mu oluyor? Cildimizin içindeki boyalar nereye gidiyor? 

Şimdi işlemin aslında ne olduğuna bir göz atalım isterseniz...

Dövme silmek konusunda uzun yıllar çalışmış kozmetik cerrahi uzmanı Dr. Hooman Khorasani ve Mayo Clinic'ten Dr. Randall Roenigk şöyle anlatıyor;

Bir dövmenin silinmesinde ne kadar eski olduğu, boyutları, elle mi profesyonel tabancayla mı yapıldığı, bulunduğu yerin kan dolaşımının ne kadar yoğun olduğu ya da içindeki renkler gibi unsurların büyük etkisi var.

Bir dövmenin silinmesinde ne kadar eski olduğu, boyutları, elle mi profesyonel tabancayla mı yapıldığı, bulunduğu yerin kan dolaşımının ne kadar yoğun olduğu ya da içindeki renkler gibi unsurların büyük etkisi var.

Bu durumların bazıları geçerliyse malesef lazerle sildirme işlemi başarılı olmuyor veya yapılamıyor.

Lazerle sildirme yönteminin tercih edilmesinin sebebi ise 'fark edilmeyecek' kadar az zarar vermesi ve iz bırakmaması.

Lazerle dövme sildirmek, cerrahi müdaheleden çok daha küçük yaralar oluşturuyor. Bu yüzden şişme, yara, renk değiştirme gibi etkileri de çok daha az meydana geliyor.

Öte yandan, lazerle dövme sildirmek acısız bir işlem değil. 

'Cildinize gergin paket lastiği çarpıyor gibi hissedersiniz, oldukça rahatsız edici ama dayanılmaz değil. Dövme yaptırdığınızdaki acıdan pek de farklı değil. O seans bittikten sonra biraz yara gibi oluyor ve hafif bir yanma hissediyorsunuz.'

Farklı mürekkepler farklı lazer işlemleri gerektirdiği için dövme sildirmek de tıpkı yaptırmak gibi birkaç seans sürebiliyor.

Dövme mürekkeplerinin renkleri aslında yapıldıkları maddeden gelir. Örneğin siyah boyada demir, sarıda ise kadmium bulunur. 

Yani o rengin bileşenleri lazere vereceği sonucu etkilemiş olur. 

'Örneğin bize bir dövmede farklı renkleri bulunan kişiler gelir. Dövmenin bazı bölgeleri lazerli silme işlemine cevap verirken diğer bölümleri tepki bile vermez. İşte bunun sebebi renklerin farklı minerallerden oluşuyor olmasıdır, bu mineraller sadece bazı belirli lazer dalgalarını emer. 

Sildirmesi en kolay renkler ise siyah, kahverengi ve mavi, çünkü bu renkler dövmelerde çok sık görülür ve bunlar için çeşitli lazer cihazlar üretilmiştir.

Peki lazer dalgaları derinin içindeki mürekkebe tam olarak ne yapıyor?

Peki lazer dalgaları derinin içindeki mürekkebe tam olarak ne yapıyor?

Bir dövmeye lazer uygulandığı zaman, lazerin ışığı derinin altına geçer ve mürekkebin içindeki metal ya da mineral parçacıkları tarafından emilir. 

Bu emilen ışık partikülleri birer birer ısıtır ve bu ısı yüzünden parçalanma başlar. Koskoca kayaların patlayarak minicik çakıl taşlarına dönüştüğünü hayal edin!

Bu parçalanmış boya yani mineraller o kadar küçülür ki lenf bezi sistemine karışacak hale gelir.

Yani aslında 'sildirme' kelimesi biraz anlamını yitirmiş durumda. Lazerin yaptığı iş dövmeyi paramparça etmek, silme işini ise vücudumuz yapıyor. 

Dr. Khorasani'nin de anlattığına göre bu hücresel atık diğer vücuttan atılan hücrelerle birlikte atılıyor.

Lazerin parça parça ettiği bu mineral kalıntıları artık vücudunuz tarafından 'fazlalık' olarak algılanacak ve ter, idrar ya da dışkı yoluyla dışrarı atılacak.

Dr. Khorasani'ye göre bu de yine mürekkebin içinde bulunan minerallerle ilgili. 

'Yani aslında dövmenin vücudunuzdan nasıl atıldığı da rengine bağlı. Buradan sonra olan detaylar fazla karmaşık ama kısaca anlatmak gerekirse mürekkep ter bezlerinizden, böbrek ve karaciğerinizden atılacak hale geliyor. Yani aslında dövmenizi terleyerek, çiş ya da kaka yaparak atıyorsunuz.'

Ama Dr. Roenigk hatırlatıyor, "Bunlar çok küçük parçacılar yani b*kunuzda dövme kalıntısı aramayın, bulamazsınız."

Sonuç olarak dövme mürekkebi vücuttan toksinler ve atıklarla aynı şekilde atılıyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
42
22
5
5
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
goofy

sanırım sildirme işlemi , yaptırmaktan daha pahalıya geliyor ? öyle deniyor en azından

hdjfhkdh

ankarada dövme sildiren ve başarılı olan var mı?

Tugbadnmzr

3 sene önce arkadaşımla dövme yaptırmaya karar verdik fakat ben geçici dövme istiyordum.Pişman olurum diye korktum.Neyse gittik bir dövmeciye.Tabi ilk dövme ... Devamını Gör

Gece Hayalcisi

geçici dövme kınayla olur, gençken yaptırdım. yirmi gün sürer dedi, yaz ayı olduğu için, deniz, bol bol duş falan iki haftaya geçti, siluet haline geldi. se... Devamını Gör