Görüş Bildir
Haberler
Öğrenilmesi Çok Zor Olan Ama Ömür Boyu İşinize Yarayacak 16 Önemli Davranış

etiket Öğrenilmesi Çok Zor Olan Ama Ömür Boyu İşinize Yarayacak 16 Önemli Davranış

Rinascita
01.08.2017 - 12:33

Hayattaki en önemli şeyler, parayla ölçülemeyecek değerlerdir. Fakat bu tecrübeleri kazanmak; zaman harcar ve azim gerektirir. Bu durum özellikle önemli yaşam becerilerini öğrenme söz konusu olduğunda ortaya çıkar. 

Yeteneklerin yatırım değerinde olduğunu ispatlamak için bir Quora okuyucusu ''Öğrenilmesi en zor ve öğrendikten sonra bize yararı en fazla olacak beceriler nelerdir?'' sorusunu gündeme getiriyor.  Bu sorudan yola çıkarak öğrenilmesi oldukça zor olsa da her bireyin sahip olması gereken becerileri sizler için Sott'tan derledik.

Kaynak: https://www.sott.net/article/357856-S...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Empati

Dünyanın en disiplinli ve parlak insanı olabilirsiniz. Dünyanın en zengin insanı da olabilirsiniz ama diğer insanlarla empati kurmazsanız, bir sosyopattan başka hiçbir şey değilsinizdir. Empati kuramadığınız sürece ikili ilişkilerinizde karşınızdaki bireylerle iletişim kurma konusunda belli bir noktadan sonra sorun yaşamaya başlarsınız. Temelinde iletişimi barındıran hayatımız, empati kurduğumuz zaman çok daha yolunda gitmeye başlayacaktır. 

Özellikle iş dünyasında empati kurabilen bireyler, motivasyonu yükseltir. Karşınızdaki kişinin sizi anladığını bildiğiniz zaman, birçok konuda kendinizi çok daha rahat hissedersiniz.

2. Uykuyu yönetmek

2. Uykuyu yönetmek

Uykuyu yönetmek için bir çok reçete mevcuttur fakat bunları takip etmek çok zordur. Ne olursa olsun seçtiğiniz bir ritüeli devam ettirmek sağlıklı ve dinlendirici bir gece geçirmenize olanak sağlar.

Araştırmalara göre bu yöntemler, uykuya dalmak ve uyanmak adına daha tutarlı olmayı sağlarlar ve daha iyi bir uykuya teşvik ederler.

3. Zaman yönetimi

Alina Grzegorzewska, etkili zaman yönetiminin işverenler açısından değerli bir yetenek olarak görüldüğünü, bunun tek bir yolu olmamasıyla beraber size uygun olan yöntemi bulmanın oldukça önemli olduğunu vurgular.

4. Yardım istemek

İnsanlar yetersiz ve zayıf olarak algılanmak istemediğinden, yardım istemekten çekinirler. Fakat yardım istemek ciddi bir biçimde öğrenmeyi de beraberinde getiren bir durumdur. Yapılan araştırmalar doğrultusunda, yetişemediği noktalarda yardım isteyen bireylerin çok daha başarılı oldukları saptanmıştır.

5. Kendini olumlu şeylerle telkin etmek

5. Kendini olumlu şeylerle telkin etmek

Sonuçta başkalarının senin hakkında ne düşündüğü önemli değildir ama kesinlikle kendini düşün, kendine güven. Kendine inanmak, yeteneği bu seviyede inşa etmek zaman alır. Bireylerin motivasyonunun yükselmesi için gerekli olan özelliklerden biri de kendilerini olumlu bir şekilde telkin etmeleridir. Birçok konuda en büyük destekçimiz, yine biziz. Bentley Üniversitesinde Kadın ve İş Merkezi kurucu müdürü olan Betsy Myers, insanın kendisiyle yavaş bir biçimde olumlu şeyler konuşmasının kendisine güvenini sağladığına inanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Süreklilik

Yeni bir düzen deniyorsanız veya sınava hazırlanıyorsanız, yahut önemli bir konu üzerinde çalışıyorsanız süreklilik sizi başarıya taşıyan önemli bir noktadır.

İnsanlar genellikle zirveye ulaştıklarında çalışmayı bırakırlar. Fakat bulundukları noktada sürekliliği sağlamak için daha sıkı ve daha düzenli çalışmaya devam etmek zorunda olurlar.

7. İşinle ilgilenmek

Bunu öğrenmek ve bu konuda uzmanlaşmak yıllar sürüyor.Hem sosyal hayatımızda, hem de bireysel hayatımızda yapmamız gereken belli şeyler bulunuyor. Başkalarının yaptığı işleri beğenmeyebiliriz, eleştirecek birçok nokta da bulabiliriz. Ama unutmayın, o sizin işiniz değil. Herkesin kendi yöntemi ve kendi tarzı vardır. Buna saygı duymak zorundayız. 

Burnunuzu başkalarının işine sokmak hayatınızı daha iyiye götürmek adına size yardımcı olmaz. Yalnızca kaynak ve zaman harcamaktan ibarettir. Tek doğrucu insan siz olsanız bile, başkalarının işine karışmaya hakkınız yoktur.

8. Dinlemek

8. Dinlemek

Sustuğumuz zaman dinlemeye başlıyoruz. Çünkü yalnızca sustuğumuz zaman, başkalarının sesi bize bir anlam ifade etmeye başlıyor. İş yerinden birçoğumuz ani çağrılar, çalan telefonlar derken aşırı stresli oluyoruz. Beynimiz bunun yalnızca bir kısmına tahammül edebiliyor.

Aktif bir dinleyici olmanın en güzel yolu, birinden duyduğunuz şeyleri tekrar etmektir. Bu şekilde karşınızdaki insan, sizin kendisini dinlendiğinizi bilir. Konuşmalarınız ve paylaşımlarınız çok daha sağlam temeller üzerine dayanır. Dinlemek ile duymak arasındaki farkı anlamalı ve bunun üstünde çalışmalısınız.  Herkes aynı noktada olduğunda, işler çok daha kolay oluyor.

9. Ne zaman susulması gerektiğini bilmek ve bunu gerçekten yapmak

Size doğru gelmeyen her şey için sürekli mızmızlanamazsınız. Bazen yalnızca susmanız gerekir. Kendinizi tutmanın en iyi seçenek olduğu birçok durum vardır. Sinirlendiğinizde, üzüldüğünüzde, heyecanlandığınızda veya darıldığınızda aklınıza gelen her şeyi pat diye söylersiniz. Tabii ki sonrası genellikle pişmanlık ile sonuçlanır. 

Bu tarz durumlarda öğrenmesi en zor ama en değerli şey, kendinizi bir adım geride tutup susmaktır.

10. Dedikoduya karşı çıkmak

Jason T Widjaja bu konuda kendisi için hayattaki en önemli şeyin ilişkiler olduğunu, iyi ilişkiler kurmanın yolunun da güvenden geçtiğini söylüyor.

Bir insanın güvenini kaybetmenin en kolay yolu, arkalarından konuşmak; dedikodu yapmaktır. Widjaja dedikodu yapmamayı öğrenmenin zor olduğunu, çünkü birçok önemli konuşmadan uzak durmak zorunda kaldığını söyledi. Hatta bazen insanlara 'Böldüğüm için özür dilerim ama bunu bilmeme gerek yok, başka bir konu hakkında konuşabilir miyiz?' demek zorunda kaldığını da vurguladı. Ama dayanın, sonunda en paha biçilemez olan ödülü alacaksınız: Güven!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Anı, o an yaşamak

11. Anı, o an yaşamak

Mutluluk araştırması Matt Killingsworth'e göre, yaşadığımız anın dışına çıkıyoruz. Yaşadığımız dakikalara bağlı kalma konusunda iyi değiliz. Zamanın %47'sini o an yapmakta olduğumuz şeyin dışındaki durumları düşünerek harcıyoruz. Bu da mutluluğumuza zarar veriyor.

12. Düşüncelere hakim olmak

Mark Givert'e göre yapmak istediğinizi yapmak, başarmak istediğinizi başarmak için düşüncelerinizi bilinçli bir şekilde yönlendirmeniz gerekir. Zor olan kısım şu ki, bizler geçmiş deneyimlerimizin ürünüyüz ve düşüncelerimiz de bunun sonucu. Fakat geçmiş geleceğe eşit değildir. Geçmişinizin geleceğinize hakim olmasına izin verdiğiniz zaman, hayatınızda istediğiniz noktaya çok daha uzun sürede varırsınız.

13. Yeni bir dil öğrenmek

Bu yetenek yalnızca yeni konuşmalara ve profesyonel imkanlara kapı açmakla kalmıyor. Bunun yanı sıra yeni bir dil öğrendiğiniz zaman, o dilin konuşulduğu bölgelerin kültürünü de öğreniyorsunuz. Dilin, kültür ve sanat ile iç içe olduğunu unutmamak gerek. Bu herhangi bir dil için de geçerli bir durumdur. Kolay olmadığı doğru, ama tamamen öğrendiğiniz zaman buna kesinlikle değdiğini anlayacaksınız.

14. Ne düşündüğünü açıkça söylemek

14. Ne düşündüğünü açıkça söylemek

Toplum içerisinde konuşmak birçoğumuz için zor olabilir. İş adamları da bu zorlukları yaşarlar. Topluluk önünde konuşmak için dersler alarak veya alıştırmalar yaparak bu duygunun önüne geçmeye çalışırlar.

Unutmayın, bunu yaşayan yalnızca sizler değilsiniz. Bu durumda sakin kalmalı, kendinizi ve cesaretinizi toplamalısınız.

15. Başkalarına karşı dürüst olmak

Başkalarına karşı tamamen dürüst olmak tuhaf olabilir ama söyleyeceğiniz şeyin iyi olmaması da onu söylememeniz gerektiği anlamına gelmez.

Açık sözlü olan bireyler mütevazidir, yardım severdir, hazırdır ve herhangi bir konuyu kişiselleştirmezler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kendinize karşı dürüst olun.

Hatalı olduğunuzu kabul etmek en zorudur. Büyük firmaların patronları veya yöneticileri bile hatalar yaparlar. Önemli olan hatalarınızdan ders çıkarmaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
324
72
28
25
22
22
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?