Görüş Bildir
Haberler
Obama Söz Verdi: "IŞİD'i Yok Edeceğiz"

Obama Söz Verdi: "IŞİD'i Yok Edeceğiz"

Hande öçalan
22.11.2015 - 15:24 Son Güncelleme: 22.11.2015 - 18:30

Önce Türkiye'de G20 Liderler Zirvesine katılan ardından Asya ülkelerini ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama, Washington'a dönmeden önce Malezya'da kısa bir konuşma yaptı.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenen ve 18 ülkeden temsilcilerin katıldığı 27. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) zirvesinin ardından konuşan Obama, “Paristeki saldırıları ve benzer terör olaylarını asla normal olarak kabul etmeyeceğiz” diye konuştu.

Putin'e Çağrı: "Rusya Esad'a Desteğini Çeksin'

Putin'e Çağrı: "Rusya Esad'a Desteğini Çeksin'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye’de ABD öncüğündeki koalisyon güçlerine destek vermesi gerektiğini söyleyen Obama, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarıyla ilgili olarak da, 'Rusya IŞİD'le mücadeleye yoğunlaşırsa daha yararlı olur' dedi. Rusya’nın stratejik bir adım atarak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a verdiği desteği çekmesi gerektiğini savunan Obama “Suriye’de şiddet Esad görevde kaldığı sürece devam eder” ifadesini kullandı.

Esad'ın görevinden ayrılması konusunda Rusya ile henüz bir anlaşma sağlanamadığını kaydeden Obama, 'Rusya henüz Esad'ın görevden ayrılması konusunda mutabık değil. Anlaşma sağlanıp sağlanmayacağı birkaç hafta içinde belli olacak' diye konuştu.

Konuşmasında IŞİD'i yok etmeye söz veren Obama, Rusya lideri Putin'e de çağrıda bulundu.

IŞİD'i yok etme sözü veren Obama bunun için amaçlarının örgütün finans kaynaklarını kesmek ve terörist liderleri yakalamak olduğunu söyledi.

Terörizm 'Yeni Normal' Değil

Terörizm 'Yeni Normal' Değil

ABD ve müttefiklerinin IŞİD'e karşı yenilgiyi kabul etmediklerini söyleyen Obama, terörizmin, 'yeni normal' olarak kabul edilemeyeceğini söyledi ve 'güçsüz değiliz' dedi.

Paris terör saldırılarının ardından, Obama salı günü Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ı Beyaz Saray'da ağırlayacak.

Sputnik

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
5
3
3
0
0
0