Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Muhabbeti Açıldığında Dut Yemiş Bülbüle Dönmemek İçin Ayırdına Varmanız Gereken Bazı Kavramlar

etiket Muhabbeti Açıldığında Dut Yemiş Bülbüle Dönmemek İçin Ayırdına Varmanız Gereken Bazı Kavramlar

EC was here.
20.10.2018 - 09:41

Şunları bir açıklığa kavuşturalım artık...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. RNA ile DNA Arasındaki Fark

1. RNA ile DNA Arasındaki Fark

DNA deoksiribonükleik asitin kısaltmasıdır. RNA ise ribonükleik asit demektir. Hem DNA hem de RNA genetik bilgi taşırlar fakat bazı farklılıkları vardır.

DNA’nın yapısında deoksiriboz şekeri vardır, RNA’da ise riboz şekeri bulunur. Riboz şeker ile deoksiriboz şeker arasındaki tek fark; riboz bir tane daha fazladan -OH grubuna sahiptir. DNA çift zincirli moleküldür, RNA ise tek zincirlidir. DNA alkali durumlarda kararlı ve sabittir, RNA ise değildir.

DNA ve RNA insan vücudunda farklı fonksiyonları yerine getirir. DNA genetik bilgiyi depolama ve transfer etmeyle sorumludur, RNA ise aminoasitleri kodlar ve protein üretiminde DNA ile ribozomlar arasında postacı rolünü görür. DNA ve RNA’nın baz yapısı da hafif farklılıklar gösterir.

Kaynak

2. Biseksüel ile Panseksüel Arasındaki Fark

2. Biseksüel ile Panseksüel Arasındaki Fark

Biseksüel insanlar, hem erkekleri hem de kadınları cinsel ve romantik olarak cezbedici bulur ve her iki cinsiyetle de şehvetli ilişkiler kurabilirler. Her iki cinsiyetle de anlamlı ve kalıcı ilişkiler kurabilmelerine rağmen biseksüel bireyler, bir cinsiyeti diğerine tercih edebilir.

Benzer şekilde panseksüel insanlar cinsel olarak erkek veya kadın olarak tanımlanan bireylere ilgi duymanın yanısıra; bununla birlikte, interseks, eşcinsel, üçüncü cinsiyet, androjen, transseksüel veya diğer birçok cinsel ve toplumsal cinsiyet kimliklerini belirleyen kişilere de ilgi duyabilirler.

Kaynak

3. Fizyon ile Füzyon Arasındaki Fark

3. Fizyon ile Füzyon Arasındaki Fark

Fizyon ve füzyon, büyük miktarda enerjinin serbest bırakıldığı iki reaksiyon türüdür. Enerji, hem fizyon hem de füzyon reaksiyonları sırasında salınmasına karşın; fizyon, bir atomun iki veya daha küçük parçacıklara bölünmesi işlemidir ve füzyon, daha büyük bir atom oluşturmak için iki veya daha fazla küçük atomun kaynaştırılması veya birleşmesidir.

Kaynak

4. Atom Bombası ile Hidrojen Bombası Arasındaki Fark

4. Atom Bombası ile Hidrojen Bombası Arasındaki Fark

İkisi de nükleer silahtır. Atom bombası bir çekirdek bölünmesidir, hidrojen bombası bir çekirdek birleşmesidir. Bu bölünmeye atom bombası için fizyon, hidrojen bombası için füzyon denir. Fizyonda ortaya atomaltı parçacıkları ve enerji ortaya çıkar, atom bombasında hidrojen bombasına göre daha az enerji açığa çıkar. Hidrojen bombası atom bombasından daha kuvvetlidir. Aynı ağırlıkta olan iki silahtan; hidrojen bombasının etkisi atom bombasının etkisinden 2.5 kat daha fazladır.

Atom bombası tarihte ilk defa Hiroşima ve Nagazaki kullanılırken, hidrojen bombası henüz bir savaşta kullanılmamıştır.

Kaynak

5. Kızamık ile Kızıl Arasındaki Fark

5. Kızamık ile Kızıl Arasındaki Fark

Kızamık; virüsle meydana gelen, bulaşıcı bir çocuk hastalığıdır. Kızıl ise döküntülü bir hastalıktır, 3-7 yaş arasında görülen bakteriyel bir enfeksiyondur. Kızıl; hastanın dil, yüz, kasık ve koltuk altlarında kırmızı lekeler oluşturur. Kızamık, sonbaharda artar ve kışın zirveye ulaşır.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Enflasyon ile Deflasyon Arasındaki Fark

6. Enflasyon ile Deflasyon Arasındaki Fark

Enflasyon ve deflasyon aynı madalyonun iki yüzüdür. Enflasyon mal ve hizmetlerin genel fiyatlarının hızla yükselmesi fenomeni olarak tanımlanır.

Bunun tam tersi olarak da, fiyatlar genel olarak düştüğü zaman deflasyon olur. Toplumun harcamalarının cari fiyatlardaki kendi çıkış değeri ile eşleşmediği zaman deflasyon ortaya çıkar. Sonuç olarak, mal ve hizmetlerin fiyatı düşerken paranın değeri artar ve bir dengesizlik anı oluşur. Ayrıca, daha fazla işsizliğe, gelire ve çıktıya yol açar.

Kaynak

7. Vejetaryen ile Vegan Arasındaki Fark

7. Vejetaryen ile Vegan Arasındaki Fark

Vejetaryenler hayvan eti yemezler. Bu hayvanlar arasında tavuk, inek, deniz ürünleri ve diğer bütün hayvanlar vardır. Veganlar da hayvan etine ek olarak hayvanlardan üretilen yumurta, süt, yoğurt gibi süt ürünleri de yemezler. Veganlar ayrıca hayvanlar üzerinde test edilen ya da hayvan derilerinden yapılan ürünleri de kullanmazlar. Yün, ipek ve tüyden yapılan ürünleri de kullanmazlar.

Kaynak

8. Tahliye ile Beraat Arasındaki Fark

8. Tahliye ile Beraat Arasındaki Fark

Tahliyede kişi ve kişiler salıverilir, ancak suçlu olduğu veya suçsuz olduğu henüz netleşmiş değildir. Beraatte ise kişi veya kişilerin suçsuz olduğu mahkeme kararıyla netleşmiş ve dava kapanmıştır.

Tahliye durumunda kişi eğer tutuklu ise ceza evinden çıkar ancak dava devam eder. Tutuklu tutulan sonradan tahliye olan bir kişinin dava süresince tekrar tutuklanması durumu oluşabilir. Beraatte kişinin aynı davadaki suçtan tutuklanması olamaz.

Kaynak

9. HTTP ile HTTPS Arasındaki Fark

9. HTTP ile HTTPS Arasındaki Fark

Http'ye göre daha farklı ve etkili bir şifreleme yapısına sahip olan https, bu sayede daha güvenli bir platform sunmakta. Özellikle ödeme alan web siteleri, yoğun olarak https kullanıyor ve Google, kullanıcı ve platform güvenliği açısından sitelere https'e geçmeleri için bildirimlerde bulunmakta. Https, güvenli metin aktarma iletişim protokülüdür ve standart http'ye SSL eklenmesi ile oluşur. Bu da web sitelerinin iletişiminin şifrelenmesi demek.

Https, sahip olduğu şifreleme sistemi sayesinde işlemlerinizin üçüncü bir kişi tarafından görüntülenmemesini, bilgilerinizin ulaşılmaz olmasını sağlar. Http'nin ise bilgi aktarım sisteminde herhangi bir şifreleme durumu söz konusu değildir.

Kaynak

10. Tork ile Beygir Gücü Arasındaki Fark

10. Tork ile Beygir Gücü Arasındaki Fark

Beygir gücü, toplamda kaç atınız olduğudur; tork ise o atların bireysel olarak ne kadar güçlü olduklarıdır. 10 tane ortalama güçteki at birbirlerinden ivmelenerek sizi düz yolda uçurur ama zemin engebeli iken (dik yokuş misal) her atın kendi başına ne kadar kuvvetli olduğu sizin yokuş çıkma hızınızı etkiler.

Arabalarda maksimum beygir gücü ve maksimum torka ulaşma devirleri farklıdır. binek araçlarda maksimum torkun daha düşük devirde verilmesi makbuldür. Örneğin pek çok binek aracı maksimum torka 4000 devirde ulaşırken aynı araç maksimum beygir gücüne 6000 devirde ulaşır.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kara Delik ile Solucan Deliği Arasındaki Fark

11. Kara Delik ile Solucan Deliği Arasındaki Fark

Çok basit bir dille ifade etmek gerekirse solucandeliği iki farklı bölgeyi birleştiren, uzay-zamandan yapılmış tüp geçittir. Eğer doğru ayarlanırsa bu tüpün bir tarafından girip çok başka bir tarafından başka bir yere çıkabilirsiniz. Kara delik ise içine giren her şeyi yok eder ve hiçbir yere gitmez.

Solucandeliği bir huni gibidir. Bir darboğaza doğru daralır ve küçülür ve daha sonra tamamen başka bir yere açılır. Kara delik de bir huni gibidir fakat singularity yani tekilliğe sahiptir. Kara deliklerde olay ufku vardır. Olay ufku özetle dönülmez noktadır, köprüden önce son çıkıştır.

Kaynak

12. Ötenazi ile Physician Assisted Suicide(Hekim Destekli İntihar) Arasındaki Fark

12. Ötenazi ile Physician Assisted Suicide(Hekim Destekli İntihar) Arasındaki Fark

Physician Assisted Suicide; kişinin kendi isteği üzerine hekimin, kişinin kendisinin öldürebilmesini mümkün kılacak ortamı hazırlamasıdır. Hekim; kişiyi doğrudan öldürmez, uygun koşulları ve ortamı sağlar. Özü itibariyle kişi, kendi kendini öldürüyor.

Bazı ülkeler, ötenazi kapsamını genişletip; sadece fizyolojik ölümcül kronik hastalıkları değil, çeşitli psikiyatrik bozuklukları da kapsamına almasıyla artık isteyene doktor yardımıyla steril, nispeten ağrısız, sakin bir ölüm hizmeti sunuyor. Bu ülkelerde 'intihar turizmi' denen bir kavram bile oluşmuş durumda. 

Sadece yaşlı kanser hastaları veya organ yetmezliği yüzünden yıpranmış insanlar değil; bizzat hayatta olma halinin yıprattığı genç insanlar da başvuruyor bu yardım için. 

Physician assisted suicide'ın şu an için legal olduğu ülkeler: Almanya, Belçika, Finlandiya, Hollanda, Lüksemburg, İsviçre, Kolombiya, İngiltere, Galler, Çin, Kanada ve ABD'nin bazı eyaletleri. İleride muhtemelen çoğu ülkede legal olacak.

Kaynak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
527
107
65
25
19
14
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

işte öyle am göt içerikleri yapacagınıza böyle içerikler yapın aq!

Ersin İdmanyurdu

anladığım kadarıyla panseksüel tuttuğunu siken anlamına geliyor

Kürşad

anlamamışsın

tersdonenvenus

millet kana rengini veren maddeye fişne suyu diyo kalkmış fizyon füzyon ayırdı yapıyoruz önce bir temeli halledelim dimi