Görüş Bildir
Haberler
Mısır'da Yine Kan Aktı

Mısır'da Yine Kan Aktı

adem kara
12.04.2014 - 12:07

Kahire'nin güneyindeki Helvan bölgesinde polisin darbe karşıtı gösterilere müdahalesinde 14 yaşında bir çocuk öldü. İskenderiye'deki gösterilerde de bir kişi hayatını kaybetti.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak, polisin ‘asıl yıkım darbedir’ sloganıyla düzenlenen gösterileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi kullandığını ve olaylarda biri ağır 15 göstericinin yaralandığını söyledi.

Darbe karşıtları Kahire başta olmak üzere Giza, Beni Suveyf, Garbiye, Şarkiye, Süveyş, İsmailiye, Kalyubiye, Dimyat, İskenderiye, Minya, Kina, Feyyum ve Asyut’daki gösterilerde cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan eden Mareşal Abdulfettah Sisi ve darbe karşıtı sloganlar attı. Darbeyi Ret Meşruiyete Destek Platformu yaptığı açıklamada “Mursi krizin çözüm anahtarıdır” dedi.

Ezher Üniversitesi öğrencileri de Nasr kentindeki yurtlarının önünde Abdulfettah Sisi’nin adaylığını ve idamları protesto eden gösteri düzenledi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak’ın çağrısıyla sokaklara çıkan göstericiler darbenin bir an önce sonlandırılması ve demokrasiye dönülmesi çağrısı yaptı. Göstericiler Mısır hükümetinin, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı (İhvan) terör örgütü ilan eden mahkeme kararını yürürlüğe koymasını da eleştirdi.

Hükümet, Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin İhvan'ı terör örgütü ilan eden kararını perşembe günü yürürlüğe koymuştu.

Mısır’da 3 Temmuz 2013’te Abdulfettah Sisi’nin liderliğindeki askeri darbenin ardından eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi görevinden uzaklaştırılmıştı.

Darbe karşıtı gösterilerin merkezi haline gelen Rabia Meydanı’ndaki gösterilerin kanlı bir şekilde dağıtılmasından sonra İhvan terör örgütü olarak ilan edilmiş, mart ayında da darbe karşıtı 529 kişiyi idam cezasına çarptırmıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/mis...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0