Görüş Bildir
Haberler
MERSİNDE EKMEK FİYATLARINA ZAM

MERSİNDE EKMEK FİYATLARINA ZAM

Necati Öztürk
06.09.2014 - 12:18 Son Güncelleme: 06.09.2014 - 13:08

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, buğday fiyatlarına bağlı olarak ekmek fiyatlarında yeni bir artış olmayacağını 15 gün önce yazılı bir açıklama yaparak basına bildirmişti ancak Mersin'de tane fiyatı 50 kuruş olan ekmeğin fiyatında 25 kuruşluk bir artış gözlendi ve ekmek fiyatı 75 kuruşa yükseldi.

'BUĞDAY ÜRETİCİSİNİN PİYASAYA ÜRÜN VERMEDİĞİ İDDİASI DOĞRU DEĞİL'

İbrahim Yetkin'in açıklamasında buğday üreticisinin piyasaya ürün vermediği ve stokçuluk yaptığı iddiasına ilişkin de yanıt veren Yetkin, iddialarının cari tarih itibariyle buğday hasadının tamamlanmak üzere olduğunu, 18 milyon ton buğday hasadının edildiğini ve bunun 13 milyon tonunun piyasada işlem gördüğünü ifade etti.

Yetkin üreticinin hasat ettiği ürünün 13 milyon tonunu, sanayiciye ve tüccara sattığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

'Hasadın başladığı günden bugüne kadar ülkemizin ihtiyacının 4 milyon ton civarında olduğu düşünülürse, piyasa ihtiyacından çok daha fazla buğday üretici tarafından piyasaya arz edilmiştir. Dolayısıyla buğday üreticisinin piyasaya ürün vermediği ve spekülatif amaçlı stokçuluk yaptığı iddiası doğru değildir. Ayrıca üretilen tüm buğdayın kısa sürede yoğun bir şekilde piyasaya arzı piyasa dengeleri açısından her zaman istenen bir durum değildir.'

'MERSİN'DEN AÇIKLAMA GELMEDİ'

Mersin Fırıncılar Odası ve Ziraatçılar odası zamla ilgili henüz bir açıklama yapılmış değil.

kaynak: mersin haber

Kaynak: http://www.mersindehaber.com/guncel/m...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0