Görüş Bildir
Haberler
Marine Le Pen: 'IŞİD'den Memnun Görünen Ülkelerle Müttefik Kalamayız'

Marine Le Pen: 'IŞİD'den Memnun Görünen Ülkelerle Müttefik Kalamayız'

Onedio Medya
19.02.2015 - 19:21
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa'da Ulusal Cephe lideri Le Pen, IŞİD karşısında net olmayan bir tutuma sahip olmakla suçladığı Türkiye gibi ülkeler için 'Artık onlarla müttefik kalamayız' dedi.

Fransa siyasetinde etkisini artıran ve Mart ayındaki yerel seçimlerde başarısını sürdürmesi beklenen aşırı sağcı parti Ulusal Cephe'nin (FN) lideri Marine Le Pen, İtalyan La Repubblica gazetesine verdiği röportajda, IŞİD tehdidinin güç kazandığı Libya'daki durumu değerlendirdi.

'LİBYA'DAKİ KAOS, SARKOZY'NİN ÜRÜNÜ!'

Libya'daki kaos ortamı nedeniyle eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin sorumlu olduğunu belirten Le Pen, 2011 yılında bu ülkeye askeri müdahale yapılmasının büyük bir hata olduğunu söyledi. Libya'ya yeniden müdahale edilmesi yönündeki yorumlara da tepki gösteren Le Pen, 'Bu savaşa katılmamak herkesin yararınadır. IŞİD'e finansal desteğin önünü keserek, duruma müdahale etmeli. Kendimize sormalıyız: Onları kim finanse ediyor, kim silah veriyor?' diye konuştu.

TÜRKİYE'YE AĞIR SUÇLAMA

Açıklamalarında Türkiye'yi suçlayan Le Pen, 'İlişkide olduğumuz bazı ülkeler, IŞİD karşısında belirsiz bir tutuma sahip. Türkiye, bu ülkelerden biri. IŞİD'den memnun görünen ülkelerle, suç ortağı olmamak için müttefik kalamayız' dedi.

'KADDAFİ DAHA İYİYDİ!'

'Uluslararası koalisyonun müdahalesiyle iktidardan indirilen Muammer Kaddafi'nin yönetimde kalması belki daha doğru olurdu' değerlendirmesinde bulunan Fransız siyasetçi, 'Dönemin Libya rejimi otoriterdi ama laikti. Kaddafi, şeriatı getirip, Avrupa'da terör fethi başlatmak için Libya'yı bir karakol haline dönüştürmek amacıyla gücü ele geçirmek isteyen radikal İslamcılardan daha az kötüydü' dedi.

  • Sputniknews
Kaynak: http://tr.sputniknews.com/avrupa/2015...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0