Görüş Bildir
Haberler
Limankent Geliyor, Ağaç Katliamı Artacak mı?

Limankent Geliyor, Ağaç Katliamı Artacak mı?

adem kara
17.06.2014 - 14:40

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 3. Havalimanı Projesi'nin kapsamını genişletti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP hükümetinin ‘ dünyanın en büyüğü ‘ sıfatlı inşaat projelerine bir yenisi daha ekleniyor: ‘Dünyanın en büyük havalimanı ‘ olması planlanan ve binlerce ağacın kesilmesine yol açacağı gerekçesiyle eleştirilen 3′üncü havalimanının çevresine, bir de ‘dünyanın en büyük limankenti‘ inşa edilecek.

Star’dan Ahmet Fatih Erturan’ın haberine göre, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yeni havalimanıyla bağlantılı olacak şekilde konteynır, tren ve tır gibi büyük yük taşıyan Ro-Ro gemileri için dev liman inşa etmeyi planlıyor.

Projeyle, demiryolları ve denizyollarının doğrudan yeni havalimanına bağlanması ve Asya’dan Avrupa’ya kargo hizmetinin en hızlı şekilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Havalimanının konumunun denize yakınlığı nedeniyle denizden havaya ya da havadan denize taşımacılık da yapılabileceği belirtiliyor. Bakanlığın planlarına göre böylece hem İstanbul Boğazı’ndaki yoğunluğu hafifleyecek hem de kargo taşımacılığı hızlanacak.

Limankentin nereye yapılacağı belirtilmezken, 3′üncü havalimanı ve bağlantı yollarının inşaatı için binlerce ağacın kesilmesi; benzer bir tehdidin limankent için de gündeme gelebileceği endişesini doğurdu. Havalimanı için Kuzey ormanlarının tahrip edilmesi büyük tepkiye yol açmıştı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/3uncu-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0