Görüş Bildir
Haberler
Laparoskopi Nedir, Nasıl Yapılır?

Laparoskopi Nedir, Nasıl Yapılır?

Sunay Korkmaz
10.12.2021 - 13:17

Sıklıkla apandisit, safra kesesi, karaciğer, pankreas, ince ve kalın bağırsak, dalak, mide, pelvik ve üreme organlarındaki ağrının kaynağını tanımlamak ve teşhis etmek için kullanılan laparoskopi hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde... Laparoskopi nedir, nasıl yapılır? İşte cevaplar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Laparoskopi en yaygın olarak, jinekoloji, gastroenteroloji ve ürolojide kullanılır. Adını, işlem sırasında kullanılan, ucunda ışıklı kamera olan laparoskoptan alan laparoskopi nedir, nasıl yapılır? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik...

Laparoskopi Nedir?

Laparoskopi Nedir?

Laparoskopi, karın içindeki organları incelemek için kullanılan ve sadece küçük kesiler gerektiren düşük riskli, minimal bir cerrahi prosedürdür. 

Karın ağrısı veya kısırlık gibi belirli sorunlara neyin neden olduğunu görmek için araştırma amacıyla yapılabilir ve buna tanısal laparoskopi denir. Laparoskopik cerrahi ise hasar görmüş veya hastalıklı bir organın çıkarılması veya daha ileri testler için bir doku numunesi (biyopsi) alınması gibi cerrahi uygulamaları gerçekleştirmek için kullanılır.

Laparoskopi Nasıl Yapılır?

Laparoskopi Nasıl Yapılır?

Laparoskopi genel anestezi altında yapılır, bu nedenle işlem sırasında herhangi bir ağrı hissetmezsiniz. Laparoskopi sırasında karında uygulama bölgesinde üç adet minimal kesiler açılarak karın içi basınç ile şişirilmekte ve özel olarak geliştirilmiş ışık ve görüntüleme kaynağı ile aydınlatılmaktadır. Böylece karın içi uygulama bölgesi ayrıntılı bir şekilde görülebilmektedir. 

Ameliyat süresi, türüne göre değişebilmektedir. Ameliyat sonrasında açılan kesiler özel yöntemler ile dikilmektedir. Ameliyat günü hasta anestezi etkisini kaybedince sıvı gıdalar ile beslenmeye başlayabilir ve tuvalete gidebilecek kadar yürüyebilir. Tanı amacı ile uygulanan laparosopi işlemi yaklaşık 30 dakika sürmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın