Görüş Bildir
Haberler
Konut Alımında Dikkat Etmeniz Gereken Adımlar

Konut Alımında Dikkat Etmeniz Gereken Adımlar

Konutkredisi.com.tr
19.02.2014 - 16:24 Son Güncelleme: 19.02.2014 - 17:11

Konut Alımında Dikkat Etmeniz Gereken Adımlar

Konut alımı ve konut kredisi süreçleri karmaşık ve kapsamlı aşamalardan oluşur. Bu süreçte mutlaka uzman bir danışmandan destek almanız kredinizin sonuçlanması ihtimalini arttıracaktır.

İstediğiniz niteliklerde bir evi bütçenize göre bir bedele almak, çeşitli aşamalara dikkat etmek ile mümkündür. Alacağınız evi, ona uygun kredi yi, kredinin araştırılması gibi konuları önceden kararlaştırmalı ve buna göre adımlar atmalısınız. Konut alımında izlemeniz gereken adımları şöyle sıralayabiliriz:

1. Bütçenizin Belirlenmesi

Alınacak konut için ne kadar bütçe ayırabileceğinizin belirlenmesi gereklidir. Ödenecek aylık kredi tutarı gelirinizle doğru orantılı olduğundan bu kısım oldukça önemlidir. Öte yandan peşinat kısmını netleştirmeniz gerekir. Bankalar konutun değerinin %75 kadarına kredi verdiğinden sizin de %25 bir peşinata göre kendinizi ayarlamanız lazımdır. Konut alımında bütçenizi belirlenirken tapu masraflarını da dahil etmeyi unutmayın.

2. Alınacak Konut için Çevrenin Belirlenmesi

Bütçeniz belirlendikten sonra bütçenize uygun bir çevrenin belirlenmesi gereklidir. Belirlenecek çevre şuanda ki durumu, yapılan çalışmalar ve ilerde ki durum şeklinde değerlendirir konum veya ulaşım imkanlarına sahip ise var olan değerinde daha üstünde bir değerde olduğu unutulmamalıdır. Önemli olan mevcuttaki çevreye yapılan yatırımlar ve ileride yapılacak olan yatırımlardır.

3. Alınacak Konut Araştırılması

Bütçenizi ve alınacak çevrenin belirlenmesinden sonra konut araştırma kısmı biraz daha kolay bir kısımdır. Karşılaştırmalar yapabileceğiniz birçok internet sitesi mevcut. Kolay bir araştırma ile kriterlerinize göre konutları bulmak ve kıyaslama yapmanız mümkündür.

4. Konuta Uygun Kredinin Bulunması

Konutunuza karar verdikten sonra bütçenize en uygun krediyi bulmak için araştırmalara başlamalısınız. Banka banka dolaşıp teklif almak yerine Konutkredisi.com.tr ’ye girerek tüm bankaların en uygun tekliflerini karşılaştırabileceğinizi unutmayın. Bütçenize ve konutunuza uygun krediye karar verdikten sonra konut kredisi başvuru süreçleri başlar.

Konut araştırmasında yeni bir konut ile 10 yıl içinde yapılmış bir konut yapım teknikleri açısında fazla bir farkları yoktur. Fakat yeni yapılmış bir konutun çeşitli vergilerinde artmasının etkisi ile fiyat farkı oluşmaktadır.

Bir diğer önemli hususta konut kredilerin peşinat olmadan ek teminat ile konut değerinin tamamına kredi alınabilmesidir. Ama tavsiye edilen kesinlikle belirli bir peşinat biriktirerek konut alınmasıdır. Ek teminat ile hem masraflarınızı hem ödeyeceğiniz faizin arttığı da unutulmamalıdır. Uygun faiz oranları ve bankaları kıyaslamak için konutkredisi.com.tr ziyaret edebilirsiniz.

The following two tabs change content below.

Marmara Ünivetsitesi İşletme Enformatiği mezunu. Konut sektöründeki son haberleri, güncel makaleleri Konutkredisi.com.tr | Blog adresine taşır, tüketiciler için faydalı rehberler hazırlar. Aynı zamanda sosyal medya pazarlaması, dijital pazarlama ve internet video programcılığı ile ilgilenen Tugay, blogda yöneticilik ve içerik editörlüğü yapmaktadır.

Kaynak: http://blog.konutkredisi.com.tr/konut...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın