Görüş Bildir
Haberler
Konuşmasına Bak, Kim Olduğunu Anla!

Konuşmasına Bak, Kim Olduğunu Anla!

Necati Arslan
11.04.2014 - 22:44 Son Güncelleme: 11.04.2014 - 22:55

Konuşmasına bak, kim olduğunu anla!

Karşınızdaki kişinin konuşmasına bakıp, kimliğini çıkarabilirsiniz. Her an size takılıyorsa, düşmanlık ya da kıskançlık besliyordur. “Bilmiyorum” diyorsa, güvenilmez cimrinin tekidir!

İnsanların söyledikleri şeylerin içeriği, onların kim olduklarını anlamak açısından son derece önemlidir. ‘Ne Düşündüğünü Biliyorum’ isimli kitaba göre insanları okumanın dört yolundan biri; konuşma koduna kulak vermektir. Kitapta tam 31 yaygın konuşma kodunun açıklaması bulunuyor. İşte onlardan bazıları:

1. Şahane iletişimciler:

Konuşmadan önce düşünürler, bu yüzden gaf yapmayacaklardır. Daima ne söylediklerinin ve kiminle konuştuklarının farkındadırlar. Az ve öz konuşur, sadede gelir ve kolay anlaşılırlar. Dikkat merkezi olma gibi bir gereksinimleri yoktur. Kanıtlamak zorunda oldukları bir şey yoktur. “Belki” gibi ifadeler kullanırlar. Bu kişiler duyarlı ve duygusal açıdan güvenilirdir.

2. ‘Sadece takılıyordum’ diyenler:

Alaycı ya da terbiyesizce ifadeler kullanıyor, sonra da “Ben sadece takılıyordum” diyen kişilerdir. Yalnızca biraz eğlendiklerini ve sizin neşelenmeniz gerektiğini söylüyor olmalarına karşın, aslında size olan düşmanlık ya da kıskançlıklarını gösteriyorlardır.

3. Her şeyin tersini iddia edenler:

Bu kişiler güç sarhoşlarıdır. Kendi konumlarını yükseltmek için daha fazla bilgi vererek ve karşıt şeyler söyleyerek caka satmak durumundadırlar. Sizinle rekabet halindedirler veya sizi sevmiyorlardır ya da sizi tehdit olarak algılıyorlardır.

4. Dedikoducular:

Başkaları hakkında kötü konuşanlara dikkat etmelisiniz. Böyle kişiler genellikle sizin hakkınızda bilgi edinmek için arkadaşınız olmayı ve edindikleri bu bilgiyi başkalarıyla paylaşmayı isteyen sinsi ve ikiyüzlü kişilerdir. Sır tutmazlar. Sizi incitmeye ya da yok etmeye çalışan kıskanç ve rekabetçi insanlardır.

Kaynak: http://www.sag-lik.net/iliskiler-konu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın