Görüş Bildir
Haberler
Kocaeli Valisi Topaca: 'Dilovası'nda IŞİD Yok, Değişik Düşünen İnsanlar Var'

Kocaeli Valisi Topaca: 'Dilovası'nda IŞİD Yok, Değişik Düşünen İnsanlar Var'

Caner
13.09.2014 - 20:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kocaeli Valisi Topaca: Dilovası'nda Işid Yok, Değişik Düşünen İnsanlar Var

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, kentin sanayi bölgesi Dilovası’nı radikal İslamcı örgüt IŞİD’in Türkiye’deki merkezlerinden biri olarak gösteren Newsweek haberini yalanladı. Topaca, “Buralarda değişik düşünen insanların çıkması doğal. Bunu da biz yadırgamıyoruz” dedi.

Amerikan dergisi Newsweek’te ‘Cihatçı otoyolu‘ başlığıyla Alev Scott ve Alexander Christie-Miller’ın imzasını taşıyan haberde, IŞİD’in Türkiye’deki adam toplama merkezlerinden biri olarak Kocaeli’nin Dilovası ilçesi gösterilmişti.

Örgüte katılan 25 yaşındaki Kürt kökenli Ahmet Beyaztaş’ın abisi Kenan Newsweek’e bölgedeki IŞİD destekçilerinin araba ve evlerinin camlarına açıkça IŞİD bayrakları astıklarını anlatmıştı.

Kardeşi IŞİD’e katılan Kenan ise, “Ahmet bu işe ilk bulaştığında bir şeylerin yanlış olduğunu ve bir gün cihada gideceğini biliyorduk. Polis hiçbir şey yapmadı; onu gözaltına almak için bir sebep olmadığını söylediler. Ahmet de bize ‘karışmayın’ dedi. Hiçbir şey yapamadık” demişti.

Söz konusu iddialara ilişkin bugün bir açıklama yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca abartılı olduğunu ileri sürdüğü haberin ‘somut bilgilere’ dayanmadığını savundu.

Göç alan Dilovası’nda farklı kültür ve değişik düşünceden insanın bulunduğu bir ilçe olduğunu vurgulayan Topaca, “Buralarda değişik düşünen insanların çıkması doğal. Bunu da biz yadırgamıyoruz” dedi.

IŞİD’e katılan gençlerin ailelerinin anlatımlarına karşın, “Öyle abartıldığı gibi bir katılım yok” diyen Topaca, bu yönde herhangi bir bilgi tespit edemediklerini belirtti.

Türkiye’de seyahat özgürlüğü olduğunu, bir şehirden diğerine giden insanlara ‘ Nereye gidiyorsun, niye gidiyorsun?’ diye soramayacaklarını anlatan Vali Topaca, “Endişe edecek, Dilovası’nda ‘IŞİD gelmiş karargah kurmuş. İnsanları kandırıyor. Buradan gençleri gönderiyor’ şeklinde bir düşüncenin doğru olmadığını çok net ifade edebilirim” diye konuştu.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/kocaeli-valis...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0