Görüş Bildir
Haberler
Klavye Nasıl Temizlenir?

Klavye Nasıl Temizlenir?

Duru Uzun
08.09.2016 - 00:25

Bilgisayarların klavyeleri özellikle el ile kullanım imkanı tanıdığından hijyenik olması oldukça önemlidir. Bu nedenle de periyodik olarak klavye temizliği yapılmalıdır. Peki klavye nasıl temizlenir?

Özellikle tuşların arasına yemek kırıntılarından tutun da çeşitli deri parçalarına kadar birçok maddenin girmesi muhtemeldir. Bu da hem görüntü hem de sağlık açısından çeşitli sakıncalar barındırır.

Klavyeler masaüstü bilgisayara kablolarla bağlı olan klavye ve dizüstü bilgisayarların dahili klavyesi olmak üzere iki çeşittir. Dolayısıyla bunların temizliği de farklılık göstermektedir. Biz öncelikle masaüstü klavyelerinin temizliğine değinelim.

Klavyeyi ters çevirip arkasından vurulduğunda tuşların arasında biriken maddeler dökülecektir. Bu yöntem en temel ve pratik yöntemdir. Ancak bu işlem yapılırken klavye ile bilgisayarın bağlantı kablolarının sökülmesi gerekir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ters çevirme yönteminin yetmediği durumlarda elektrik süpürgesi tuşlara doğru tutularak dökülmeyen parçaların da klavye tuşları arasından çıkması sağlanabilir. Ayrıca klavye tuşlarının arasını kulak temizleme çubuğu veya post-it ile temizlemek gerekebilir. Post-it ile klavye temizlerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, yapışkan tarafının klavye tuşlarının arasında gezdirmek ve tuşların arasındaki maddelerin bu sayede yapışkan kısma yapışmasını sağlamaktır.

Bunun haricinde çeşitli plastik yüzey temizleyiciler ve köpük temizleyicilerle de klavye temizlemeişlemi yapılabilir. Plastik yüzey temizleyicisiyle klavye temizleme işlemi yapılırken, temizleyici maddeyi... Devamı için tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın