Görüş Bildir
Haberler
Kıbrıs’ın ‘Karakaçan’ı Koruma Altında

Kıbrıs’ın ‘Karakaçan’ı Koruma Altında

Çağrı Eroğlu
23.01.2015 - 13:34 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 14:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyaca ünlü olan Kıbrıs Eşeği, son yıllarda sayısının azalması sonrası Karpaz bölgesinde oluşturulan bariyerlerle koruma altına alındı.

KKTC’nin Akdeniz’e hançer gibi uzanan yarımadası olan Karpaz’da hür ve sahipsiz olarak yaşayan eşekler aç kaldıkları zamanlarda sürüler halinde civar köylere ve tarlalara girerek özellikle ürünlere zarar veriyorlardı. Bu nedenle KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Karpaz’da hür eşeklerin bir bölgeye toplanmasını amaçlayan bariyer yapımının tamamlandığını ifade etti.

Bakanlık, Cumartesi günü eşeklerin alana sürülmesine çalışılacağını bildirdi. Bakanlık’tan yapılan açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyetinin katkılarıyla 6,5 km uzunluğunda bariyer yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, uzun yıllardır başta çiftçiler olmak üzere bölge halkının sorun yaşadığı hür eşekleri, tamamlanan bariyer alanı içerisine taşımanın amaçlandığı ifade edildi.

Taşıma işleminin ilk etapta sürme yöntemi ile yapılacağı ve bariyer alanına en yakın bölgelerden başlanacağı kaydedilen açıklamada, “Söz konusu çalışma; Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Dipkarpaz Belediyesi,Yeni Erenköy Belediyesi, İlgili Devlet Kurumları, İlgili Yerel Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları ve bölge halkının katılımıyla gerçekleştirilecektir. Bu amaçla, 24 Ocak Cumartesi günü saat 10.00’da Dipkarpaz köyünün girişinde bulunan piknik alanında toplanılacaktır” denildi.

Kaynak: http://www.yenimeram.com.tr/kibrisin-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın