Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Kayhan Karlı Yazio: Okullar Açıldı mı?
Cumhurbaşkanlığı kabinesinin 1 Mart Pazartesi günü aldığı kararlarla ülkenin farklı yerlerinde farklı şekillerde okullar yüz yüze eğitime başladılar ve/veya başladılar mı? Herkesin aklında yüzlerce soru ve uygulamada kaotik durumlar artı sürekli yeni soruları da getiriyor…
Eğer bu şekilde farklı uygulama yapılabiliyorsa bugüne kadar neden yapmadık?
Öğrenme eksikleri mi?
Öğrenme eksikleri oluşuyor şeklindeki koparılan tantananın da aslında bir dayanağı yok… Şöyle ki bu sözler 2. Dünya Savaşı sonrasında yapılan bazı araştırmalardan kestirim yapılarak oluşturulan söylemler ki kolaylıkla tutarsızlığını geçersizliğini söyleyebiliriz.
• O yıllarda öğrenme eksiği olması normaldi çünkü bilgiye erişme ve öğrenme konusunda tek kaynak okul ve öğretmenlerdi… Oysa günümüzde iletişim araçlarının sayesinde ve özellikle de internetle birlikte hiçbir bilgiye erişim sorunu kalmadığı gibi öğrenme kaynakları çok çeşitli ve kolay erişilir olmuş durumda. Bu durumda öğrenme eksikliği değil motivasyon eksikliğinden söz edilebilir :)
• Diğer bir konu da öğrenme eksikliği diye sözü edilen konu sınav içeriği olarak kabul edilen kazanımlardan oluşan müfredat ki bu durumda çocukların gelişim ve geleceği sorunu değil yetişkinlerin sınav fetişidir…
Eksikliği olan en önemli şeyin çocuklarımızın sosyal ve duygusal gelişimi olduğunu konuşabilen bir uzman kitlesi yerine öğrenme açığını bayraklaştıran uzman kitlemiz nelere sebep oluyorlar…
Okulda eğitim kaosu…
Öğretmenler ve ebeveynler kral çıplak…
Salgın sonrası asla geri gelmeyecek olan kavramlardan birisi de mesai kavramı. Bu nedenle okulun örtük amaçlarından birisi de gündüz bakımıydı ve bu sanayi toplumu görevi artık bitti… Ebeveynler mesainiz değişiyor kalıcı olarak ve daha esnek, farklı zaman ve mekânlarda çalışacaksınız. Öğretmenler okulu sabah akşam mesaisinden çıkarın ve 7/24 hibrit yeni okul modeline uyum sağlayın…
Yorum Yazın