Görüş Bildir
Haberler
Kadınlar İş Hayatında Çok Daha Güçlü! Türkiye’deki Dikkat Çekici 10 Kadın Girişimci

Kadınlar İş Hayatında Çok Daha Güçlü! Türkiye’deki Dikkat Çekici 10 Kadın Girişimci

Lisa Campton
10.02.2023 - 16:58

Çağımızın önemli unsurlarından girişimcilik her birimizin ilgisini çeken konulardan. Özellikle başarılı girişimleri incelemek güzel bir hobi haline geldi. Bu sefer de gelin birlikte başarılı kadın girişimcilerimize bir göz atalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Selin Ezer - App Samurai

Selin Ezer - App Samurai

Selin Ezer, App Samurai adlı mobil reklamcılık platformunun 4 kurucu üyesinden. Başarılı girişimci, App Samurai'yi ilk olarak Ankara'da Bilkent Cyberpark'ta kurdu. Daha sonra şirket Amerikan pazarına açılarak dev bir platform haline dönüştü. App Samurai, kullanıcının reklamlarının kalitesini ve sonuçlarını ölçümlemesini sağlıyor. Aynı zamanda akıllı önerilerle yüksek dönüşüm oranına sahip kampanyalar kurgulanmasına da imkan sağlıyor.

Nur Gökman - Hitit Genel Müdürü

Nur Gökman - Hitit Genel Müdürü

2018’in en etkili kadın CEO ödülüne layık görülen Nur Gökman, havacılık ve seyahat yazılımları alanında Türkiye’nin ilk bilişim firması olan Hitit firmasının genel müdürü. İngiltere kaynaklı Corporate Vision Magazine tarafından “Kurumsal Mükemmellik Ödülleri” kapsamında verilen ödül, Nur Gökman’ın uluslararası platformlarda 2017 yılında aldığı “Gamechanger” ödülü sonrasında kazandığı ikinci ödül olma özelliğini taşıyor. İki Türk kadın girişimcinin kurduğu Hitit, bugün 16 ülkede 23 havayolu firmasının teknolojik altyapısını sağlıyor.

Tuğçe Yılmaz Özbilgi - Gezimanya

Tuğçe Yılmaz Özbilgi - Gezimanya

İstanbul Üniversitesi Piyasa Araştırmaları ve Reklamcılık bölümünün ardından Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık okuyan Tuğçe Yılmaz Özbilgi, bir süre çeşitli şirketlerde üst düzey yöneticilik yaptı. Daha sonra gezi tutkusunu ön plana çıkarabileceği bir platform kurmak istedi ve  2011 yılında Gezimanya’yı kurdu. Gezimanya gün geçtikçe büyüdü ve şu an bünyesinde 75 yazar ve 6 binden fazla gezi yazısı barındırıyor.

Tuğçe Yılmaz Özbilgi, Gezimanya'yı eşi Murat Özbilgi ile birlikte kurmuştur.

Başak Taşpınar Değim - Armut.com

Başak Taşpınar Değim - Armut.com

Başak Taşpınar Değim, Armut.com‘un girişimcisidir. 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. ABD’de eğitimini tamamladıktan sonra Coca-Cola, Nielsen, Revlon ve Morgan Stanley gibi şirketlerde önemli pozisyonlarda çalıştı. Türkiye’ye döndükten kısa bir süre sonra Armut.com’u kurdu. Armut.com, Hummingbird’den üçüncü yılında büyük bir yatırım aldı. ”Armut piş ağzıma düş!” sloganıyla dikkatleri üzerine çeken Armut.com verdiği hizmet ile her beş ayda bir, iki kat büyümektedir.

Sezen Sungur Saral - Reeder

Sezen Sungur Saral - Reeder

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünden 'Yüksek Onur' derecesiyle mezun olan Sezen Sungur Saral, Türkiye’nin ilk e-kitap okuyucu markası Reeder'ın yaratıcısı. Sezen Sungur Saral Reeder'ı kurarken kitap okuma kültürünü yaygınlaştırmak ve bilgiyi özgürleştirmeyi amaçlamıştır.

Ayrıca oldukça sportif olan girişimci, Kayak Milli Takımı'na seçilerek Üniversite Olimpiyatları'nda yarıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Melis Güçtaş - ModaCruz

Melis Güçtaş - ModaCruz

1988 yılında Bursa'da doğan Melis Güçtaş, Boston Wentworth Institute of Technology'de Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünü tamamladıktan sonra 2 yıl boyunca dijital pazarlama analisti olarak bir girişimde çalıştı. 8 yılın ardından Türkiye'ye dönen ve farklı dijital platformlarda çalışan Melis Güçtaş, 2014 yılında ModaCruz adlı firmasını kurdu.

6 milyondan fazla yatırım alan ModaCruz, Türkiye’de ikinci el moda algısını yaratma, insanlar arasındaki paylaşımı ve kadın ekonomisini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Hande İzmirlioğlu - Dolap

Hande İzmirlioğlu - Dolap

Dolap uygulamasının kurucularından Hande İzmirlioğlu, 2003-2008 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği okudu. Ardından Turkcell, n11.com gibi şirketlerde görevler yaptı. Sonrasında, günümüzde İkinci el alışveriş uygulama deyince akla gelen firmalardan Dolap'ı kuran İzmirlioğlu, yaptığı atılımlarla sektörün önemli isimlerinden biri.

Hanzade Doğan Boyner - Doğan Online

Hanzade Doğan Boyner - Doğan Online

Fortune Türkiye dergisinin “Türkiye’nin Amazonu” olarak adlandırdığı Hanzade Doğan Boyner’in kurduğu hepsiburada.com platformu ile Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik yapan isimlerdendir. Doğan Online’ın kurucusu olduğu DOL; Türkiye’nin yanı sıra, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nin en büyük internet şirketi olarak gösterilmektedir.

Hande Çilingir - Insıder

Hande Çilingir - Insıder

Crunchbase tarafından ABD dışındaki en iyi 7 kadın CEO’sundan biri olarak seçilen Hande Çilingir, Londra Ekonomi Okulu’dan mezun olduktan sonra 2. girişimi olan Insider’ı kurdu. Aynı zamanda Insider, Apple, Google, YouTube, Instagram ve WhatsApp’in yatırımcısı olan Sequoia Capital’dan yatırım alan ilk Türk firması oldu.

Insider platformu, Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi algoritmaları ile güçlendirilmiş olup; web, mobil web, mobil uygulama ve reklam kanallarında gerçek zamanlı öngörüsel segmentasyon ve kişiselleştirme çözümleri sağlıyor.

Demet Mutlu - Trendyol

Demet Mutlu - Trendyol

Dev şirketlerden ve herkesin bildiği Trendyol‘un girişimcisi ve CEO’su olan Demet Mutlu, New York Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. Harvard Üniversitesi‘nde İşletme Yönetimi yüksek lisansını (MBA) tamamladıktan sonra Trendyol’u 300 bin dolar sermaye ile evinin salonunda başlattı ve 2010’da hayata geçirdi. Sitenin değeri ilk 16 ayda 150 milyon dolara ulaştı.

Demet Mutlu, 2016’da Young Global Leaders tarafından ‘Avrupa’nın Göze Çarpan Genç Liderleri’ kategorisinde seçilen tek Türk girişimci oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın