Görüş Bildir
Haberler
John Carmak İd'den Ayrılma Sebebini Anlatıyor

John Carmak İd'den Ayrılma Sebebini Anlatıyor

Onedio Medya
05.02.2014 - 12:42

John Carmak İd'den Ayrılma Sebebini Anlatıyor

Quake ve Doom ’un babası olan John Carmack 2013 Kasım ayında id Software ’ı bıraktığında, Oculus’a danışmanlık yapacağının fısıltıları duyuluyordu.

Ama bu geçişin arkasındaki en büyük sebep, Carmack ve sanal gerçeklik (virtual reality) arasındaki aşkın id Software’da yaşanamayacak olması gibi görünüyor. USA Today ile yaptığı röportajda Carmack, id Software’ın bünyesinde bulunduğu ZeniMax Media ve Oculus arasında bir ilişki kurmaya çalıştığını ifade etti.

Ama ne yazık ki, bu ilişki hiç gerçekleşmemiş.

“id Software içinde VR konusunda herhangi bir proje yürütemeyeceğim belli olduğunda, ben de kontratımı yenilememeyi tercih ettim.”

Carmack, şu anda sadece teknik mühendislik ya da danışmanlıktan fazlasını yapıyor. Daha önce sizlere bildirdiğimiz üzere Oculus bünyesinde Oculus Rift ve benzeri cihazlar için oyun tasarımına da girmiş durumda.

Carmack’ın ekibe katılmasından beridir Oculus cephesinden gelen yorumlar ise oldukça olumlu ve heyecan verici. Kendisinin ekipte olması, gelişim ivmesinin artmasında önemli bir etken olarak görülüyor. Bizim umudumuz da, bunun biz tüketicilere yansıması.

Kaynak: http://oyungezer.com.tr/haber/36456-c...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın