Japonya'nın Aşko Kuşko Akımı Olan "Kawaii" Kültürü Nedir?
Japonya'daki herkesin ağzından düşmeyen bir kelime var ki, o da 'Kawaii'. İlk başta tatlı ürünlerden oluşan bu akımı kavradığınızı düşünsenizde aslında Kawaii kültürünün geçmişini ve bugününü anlamak biraz daha zor.
Son günlerde Japonya'yı kasıp kavurduğu gibi dünyayı da yutan Kawaii akımını duymuşsunuzdur.
Kawaii kelimesi "tatlı" anlamına gelen bir Japon terimi.
Çoğu tarihçiye göre Kawaii'nin Japon kültüründeki etkilerini göstermeye başlaması 20. yüzyılda oldu.
Kawaii kültürünün Japonya'da iyice hissedilmeye başlaması ise 1970'li yıllarda oluyor.
Japonya'daki 1991 Ekonomik Krizi'nin ardından bu alt kültür, ana markalar tarafından da kullanılarak büyük bir popülerlik kazanmıştır.
Nissan, Sony ve Mitsubishi gibi büyük markalar reklamlarında tatlı temalar ve anime müzikleri kullanarak yeni bir kitleyi kendine çekmeye çalıştı. Ayrıca tabi ki Hello Kity'i hiçbirimiz unutamaz.
Kawaii olarak adlandırılan cisimler genellikle basit ve detaydan uzak tasarımlara sahip. Büyük gözler, kafalar ve küçük vücutları ile oldukça tatlılar.
Japonya'da Kawaii kültürü, gençli ve yaşlı demeksizin herkes tarafından seviliyor. Sokakta gezerken her yaştan kişinin 'Kawaii, Kawaii' diye etrafta gezdiğini duyabilirsiniz.
Kawaii kültürünün etkilerinden birisi ise moda üzerine.
Lolita olarak adlandırılan bu Kawaii moda ile Japon gençleri ve dünyanın sayılır bir kısmı tatlı, pastel renkli kıyafetler giyiyor. Ayrıca davranışları ve konuşma şekillerini de bu tarza benzetiyorlar.
Kawaii kültürünün her gün kullandığımız ürünlerde görmek de mümkün.
Tatlı pastel ev eşyalarından, okullarda kullandığımız kırtasiye ürünlerine kadar Kawaii ürünler bulmak oldukça kolay.
Bu akım, yemekler için de geçerli.
Japonya'da Kawaii temalı birçok kafe bulunuyor. Bunlar genellikle tatlı tasarımlara sahip yiyecekler ve içecekler satıyorlar.
Yorum Yazın
O sondaki resim ne öyle azizim 😅🤣😅 Tövbe estağfurullah 😅🤣😅 Hani gülüyorum falan ama, bundan 15-20 sene evvel pembe gömlek giydiğinde bir erkek, adı nonoşa çı... Devamını Gör
Son günlerde mi hiç anime yada japon dizisi filmi izlemedin mi acaba popüler de değil yani