Görüş Bildir
Haberler
İyimser Bir Lider misin?

İyimser Bir Lider misin?

Adnan Akyüz
31.07.2014 - 14:44 Son Güncelleme: 31.07.2014 - 16:26

Bardağın yarısı dolu mu yoksa boş mu? Gerçekten bir önemi var mı?

Aslına bakarsanız bardağı açıklama şekliniz çevrenizdeki dünyayı nasıl gördüğünüzü yansıtmaktadır. Bardağın yarısını dolu görenler karşıt guruba göre daha iyi satışçılardır, daha az depresif olurlar ve daha motive çalışmaktadırlar. İyi haber ise eğer kendi düşüncenizi keşfederseniz bunun üzerine çalışabilir ve olaylara nasıl yanıt verdiğinizi değiştirebilirsiniz.

Eğer liderseniz bir maraton koşucusunun dayanıklılığına ihtiyacınız vardır. Lider olarak başladığınız kariyerinizde bardağın dolu tarafını görmek, gün içinde sürekli karşılaştığınız problemlere bir çözüm üretmenizi ve sorulan sorulara daha rahat yanıt vermenizi sağlar. Lider olarak fikir aşamasından çıkış aşamasına kadar en az iki yönlü pek çok çelişki ile karşı karşıya kalırsınız. Başarılı liderler ekiplerini büyütürken, sıklıkla kesin doğru ya da kesin yanlış diyemeyecekleri kararları vermeyi öğrenirler. Sonuç ne olursa olsun önemli olan devam etmektir.

İyimser liderler daha başarılı problem çözücülerdir.

Negatif duygular beynin geniş düşünme ve yaratıcılık kapasitesini kısıtlamaktadır. Korku ve stres; kızgınlık, suçluluk, panik, kırgınlık ve utanç duygularını tetiklemektedir. Pozitif duygular ise kişiyi hızla negatif duygulardan arındırmaktadır. Bir rapora göre kendine güvenen liderler başlangıçta ekibini daha iyi pozisyonlamakta ve diğerlerine göre daha başarılı olmaktadır.

Yapılan çalışmalar pozitif kişilerin negatif kişilere göre %88 oranında daha fazla satış yapabildiklerini göstermektedir. Bir süreçte ilerlerken negatif insanlar pozitif insanlara göre 3 kat daha erken vazgeçmektedirler...

Kaynak: http://akademi.mytrink.com/iyimser-bi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0