onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
İnşirah Suresi Nedir, İnşirah Suresi Neden Okunur? İnşirah Suresinin Anlamı Ne? İnşirah Suresinin Faziletleri

İnşirah Suresi Nedir, İnşirah Suresi Neden Okunur? İnşirah Suresinin Anlamı Ne? İnşirah Suresinin Faziletleri

Müslüman alemine inen ve İslam'ın sembolü olan kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'de birçok sure bulunuyor ve bu surelerin hepsinin anlamları ve faziletleri var. Kuran-ı Kerîm’in doksan dördüncü suresi olan İnşirah Suresi'nin de dinimizde yeri oldukça büyüktür. En kısa surelerden biri olan ve 8 ayetten oluşan İnşirah Suresi'nin anlamı, faydaları ve ne için okunduğu müslümanlar tarafından araştırılıyor. Peki İnşirah Suresi'nin anlamı nedir? İnşirah Suresi ne için okunur? İnşirah Suresi'ne dair tüm detaylar ve faziletlerine haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İnşirah Suresi Kur’an-ı Kerîm’in doksan dördüncü suresi olarak biliniyor. En kısa surelerden biri olan İnşirah Suresi 8 ayetten oluşmaktadır ve Mekke'de nazil olmuştur. Ferahlamak, açılmak ve genişlemek anlamlarına gelen İnşirah Suresi'nin anlamı, fazileti ve okunuşuna haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

İnşirah Suresi Nedir? İnşirah Suresi Neden Okunur?

İnşirah Suresi Nedir? İnşirah Suresi Neden Okunur?

İnşirah suresi, Kur'an-ı Kerim'in 94. suresidir. 8 ayetten oluşur. İnşirah Suresi, Mekke'de nazil olmuştur. Adını ferahlamak anlamına gelen 'inşirah' kelimesinden almıştır.

Sûrede Yüce Allah’ın Hz. Peygamber’e mânevî lutufları özetlenmekte, her güçlükle birlikte mutlaka bir kolaylığın olduğu bildirilerek Mekke’de putperestlerin baskısı yüzünden sıkıntı çeken ibadet ve itaatlerini sürdürmeleri istenmektedir. Allah-u Teala, İnşirah suresini sıkıntıya ve kedere düşmüş kullarına şifa niteliğinde göndermiştir. Ruhani rahatlamak, feraha kavuşmak için okunur.

İnşirah Suresinin Okunuşu ve Türkçe Meali, İnşirah Suresinin Anlamı Nedir?

İnşirah Suresinin Okunuşu ve Türkçe Meali, İnşirah Suresinin Anlamı Nedir?

İNŞİRAH SURESİNİN OKUNUŞU

  • Bismillahirrahmanirrahim

  • 1- Elem neşrah leke sadrek

  • 2- Ve vada'na 'anke vizreke

  • 3- Elleziy enkada zahreke

  • 4- Ve refa'na leke zikreke

  • 5- Feinne me'al'usri yüsren

  • 6- İnne me'al'usri yüsren

  • 7- Feiza ferağte fensab

  • 8- Ve ila rabbike ferğab

İNŞİRAH SURESİNİN TÜRKÇE MEALİ  (Anlamı)

  • Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla 

  • 1- Senin için bağrını açmadık mı?

  • 2- İndirmedik mi senden o yükünü?

  • 3- O sırtında gıcırdamakta olan (ve bu şekilde sana eziyet veren) yükünü? 4- Senin şanını yüceltmedik mi?

  • 5- Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.

  • 6- Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var!

  • 7- O halde boş kaldığında yine kalk yorul! 8- Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!

İnşirah Suresinin Faydaları, Faziletleri Nelerdir?

İnşirah Suresinin  Faydaları, Faziletleri Nelerdir?

İç sıkıntısı yaşayanlar, bunalanlar, daralan kişiler, yaşadığı sorunlardan kurtularak selamete çıkmak için bu sureyi her gün 70 kez okumaya devam etmelidir. Yine her türlü maddi ve manevi sıkıntılardan en kısa zamanda kurtulmak için her gün 70 defa okunmalıdır. Yine maneviyatta ilerlemek isteyenler için bu surenin günde 70 kez okunması tavsiye edilmiştir.

Her gün 7 kez okumaya devam edenlerin Allah’ın izniyle kalp sıkıntısından kurtulacağı ve bol rızka kavuşacağı belirtilmektedir.

5 vakit namazdan sonra bu sureyi okumaya devam edenlerin Allah tarafından tüm işleri kolaylaştırılır ve rızıkları çoğaltılır denilmektedir. Sıkıntılarından halas oldukları gibi umulmadık yerden rızıklandırılacakları belirtilmektedir.

Muradlarına ermek isteyen kimselerin isteklerinin kabulüne mazhar olur.

Selef-i salihinden bir kısım ulema şöyle der: “Her kim Kuran-ı Kerim’i ezberlemede zorlanıyorsa İnşirah suresini bir kağıda yazsın. Zemzem suyunda yazıları silininceye kadar beklettikten sonra bu suyu içsin. Ezber sorunu kalmayacaktır. Ayrıca bu su, böbrek taşı ve kumu bulunan kimseye içirilirse, ona da bi-iznillah şifa olur.”

Ezber kaabiliyeti az olan yahud ezberlediğini unutanlar bu sureyi okumaya deam ederse, Allahın izniyle hafıza kuvveti artar ve unutkanlığı gider.

İbn Âşûr’un 7.ayet ile ilgili şu açıklaması da dikkat çekici ve Müslümanlara yol göstericidir: “Önemli işlerden birini tamamlayınca, ardından başka bir işe yönel ki böylece bütün vakitlerini önemli işlerle değerlendirmiş olasın”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
9
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın