Görüş Bildir
Haberler
IKEA, İki Çocuğun Ölümüne Sebep Olan Şifonyerleri ve Sandıkları 'Geri Çağırıyor'

IKEA, İki Çocuğun Ölümüne Sebep Olan Şifonyerleri ve Sandıkları 'Geri Çağırıyor'

Hande öçalan
26.07.2015 - 13:56 Son Güncelleme: 26.07.2015 - 13:57

IKEA, ayrı ayrı yaşanan iki çocuk ölümüne sebep olduğu düşünülen, Malm alt markasının ürettiği, 27 milyona yakın şifonyer ve sandığı geri çağırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çağrı, klasik bir geri alım ve para iade süreci gibi işlemeyecek. İKEA, mobilya mağdurlarına, ücretsiz olarak bir duvara sabitleme kiti veriyor olacak. Tüketici güvenliği komisyonu, ürün prospektüslerinde, tüketicilerin, çocuk mobilyalarını, duvara sabitlemeden kullanmamaları gerektiğini belirtiyor. Aşağı yukarı 7 milyon Malm marka sandık ve 20 milyona yakın diğer IKEA ürünü bu kapsamda satılıyor.

İşte bahsi geçen mobilyalar:

İşte bahsi geçen mobilyalar:

Geçtiğimiz yılın Şubat ayında Pennsylvania'da ve Washington'da 2 çocuk, şifonyer ve sandıkların üzerlerine düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Kararın verilmesi ve çağrının yapılmasının neden bu kadar zaman aldığı sorulduğunda, tüketici komisyonu olayı derinlemesine araştırmadan sonuca varmak istemediklerini dile getirmişti. Araştırma sonucunda IKEA ile beraber alınan karar da, belli tip mobilyaların, ücretsiz duvara sabitleme mekanizmları ile birlikte satılması gerektiği oldu.

İlk Vukuatı Değil

İlk Vukuatı Değil

İsveç mobilya devi IKEA, geçtiğimiz yıl gerçekleşen ölümlerden dolayı son derece üzgün olduklarını dile getiren bir açıklama yaptı. Komisyon ve IKEA, geçtiğimiz senelerde gerçekleşen benzer 3 farklı ölüme de, başka model mobilyalarının sebep olduğunun farkında olduklarını dile getirdi.

Bakıldığında; bu IKEA'nın ilk vukuatı da değil. Şirket, Ocak ayında da, çocuk karyolalarında kullandığı yataklar sebebiyle, karyola ve yatak arasında sıkışan çocuk vakalarından ötürü, 169,000 yatağı iade çağrısı yapmıştı.

The Huffington Post

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
5
5
4
3
0
0