Görüş Bildir
Haberler
House ve Soul Müziğin Yeni Konsepti: Tortured Soul

House ve Soul Müziğin Yeni Konsepti: Tortured Soul

Çağrı Akkoç
11.11.2014 - 13:04 Son Güncelleme: 11.11.2014 - 13:40

Heyecan verici sahne performanslarıyla öne çıkan bir üçlüdür. Club müziğini afro-beat ve samba ile birleştiren caz, funk ve soul’u harmanlayarak yepyeni bir titreşim oluşturan Tortured Soul, Jamiroquai, Stevie Wonder, Prince ve Fela Kuti’nin birleşimi olarak düşünülebilir. James Brown, John Scofield, Soulive gibi önemli isimlerle aynı sahneyi paylaşan topluluk soul, elektronica ve house müziği bir arada sunuyor.

Grubun yaptığı müzik o kadar beğeniliyor ki; insanın içini kıpır kıpır yapıyor, tempo tutturmadan da kesinlikle bırakmıyor. Hele bir de soul, funk gibi siyahi tınılara ilginiz varsa değmemek lazım keyfinize. Elektronik müzikten çok fazla haz etmeyen birisini bile tüm ön yargılarından sıyırıp dans etmekten bitap hale getirebilecek eğlencede ve kaliteler.

Vokal ve bateriden sorumlu John Christian Urich, arka vokaller ve piyanist şantör örgü piri Ethan White ve yine arka vokaller ile bas gitar sorumlusu Jordan Scannella'den oluşan Tortured Soul Brooklyn menşeli bir grup. İlk albümleri 'Introducing Tortured Soul' 2006 yılında piyasaya çıktı...

Gelin görün ki; albüm çıkana kadar grubun 'I Might Do Something Wrong', 'Fall in Love', 'How's Your Life' gibi parçaları dans pistlerine coşkuyu çoktan vermişti. İkinci albümleri 'Did You Miss Me'yi çıkarmak için TSTC Records'u kurmayı bekleyen grubun bir çok parçasının remix'lenip karma cd'lerde yer alması ise 2001'e dayanıyor.

Anlayacağınız sessiz ve derinden çalışan grubumuzun yavaş yavaş büyüyen ama çok sağlam bir takipçi kitlesi var.

Tortured Soul'u elektronik müzik camiasının diğer üyelerinden ayıran alamet-i farikası ise canlı performansları. Eğer Bir mixer başında duran insanlar aklınıza geliyorsa çok ama çok yanılıyorsunuz demektir. Baterisini keyifle dinlediğimiz John Christian, temposundan kesinlikle bir şey  kaybetmediği tüm performansı boyunca pamuk gibi sesiyle izleyenlerini büyülemede bir usta. Bas gitarın ve klavyenin etkilerini de kattık mı, unplugged bir performans izlediğinizi fark ediyorsunuz.

Ethan’ın anneannesinin 'Neden şöyle güzel bir şeyler çalmıyorsunuz, dans edebileceğimiz şeyler, mesela güzel bir cha cha?' sözünü dikkate almamış olmaları bizler için en sağlıklısı olmuş.

Her yıl mutlaka Babylon'da sahneye çalmayı ihmal etmeyen bu arkadaşları şimdiye kadar canlı dinlemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir.

Kaynak: http://thistrendy.com/details.php?id=391

Tortured Soul - Why

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın