onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Hiçbir İşe Yaramadığı Gibi Zarar Veriyor: Çocuğunuza Bağırmayı Bugün Bırakmanız İçin Geçerli Sebepler

etiket Hiçbir İşe Yaramadığı Gibi Zarar Veriyor: Çocuğunuza Bağırmayı Bugün Bırakmanız İçin Geçerli Sebepler

Anayım Ben Ana
10.12.2017 - 11:31 Son Güncelleme: 11.09.2020 - 14:24

Sabrınız taşıyor, bazen hiçbir şey yolunda gitmiyor ve çocuğunuza bağırıyorsunuz. Sonrasında yoğun bir pişmanlıkla doluyorsanız, bu içerik tam size göre…

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Çocuğunuza bağırdığınız andan itibaren kendinizi kötü hissedersiniz, uykularınız kaçar, suçluluk duyarsınız. Bir tek bu sebep bile yeterli değil mi sizce? Bağırmayı bıraktığınız anda her şeyin daha kolay olduğunu göreceksiniz.

Başkaları tarafından her daim yargılanırsınız. Kimse bağırmanızın altındaki sebepleri bilmez. Dolayısıyla, bağırmayı bıraktığınız anda tuhaf bakışlar da kesilir.

Çocuğunuzun “Sen dünyanın en kötü annesisin” bakışıyla karşılaşırsınız her seferinde. En çok da canınızı bu acıtır. Bağırmayı bıraktığınızda bu bakışı bir daha görmez, hatta unutursunuz.

Çocuğunuza bağırdığınızda onun gelişimine engel olursunuz. Tabii ki anne-baba olarak bunu istemezsiniz ama o anda farkında olmadığınız bu durum yıllar sonra dikkat bozukluğu olarak karşınıza çıkabilir.

Bağırmanız hiçbir işe yaramaz. Ne söylerseniz söyleyin, çocuğunuz bağırırken sizi duymaz ya da umursamaz. Dolayısıyla, derdinizi bağırmadan anlattığınızda ancak çocuğunuza ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Bağırdığınızda tadını çıkarabileceğiniz tüm anları kaçırırsınız. O zamanlar bir daha geri gelmeyecek, biliyorsunuz. Bağırmayı bıraktığınızda birlikte geçirdiğiniz her anın keyfine vardığınızı keşfedebilirsiniz.

Çocuğunuza bağırdığınızda sorunun çoğu zaman onda olmadığını bilirsiniz. Aslında kızdığınız başka şeyler vardır. Hatta en çok kendinize öfkelenmişsinizdir. Bu öfkeyi çocuğunuza yöneltmek yerine, altında yatan sebeplere odaklanabilirsiniz.

Kontrolün elinizde olduğunu düşünürsünüz. Aslında öyle değildir. Disiplini bağırarak sağlayamazsınız. Bu enerjinizi daha farklı alanlara yönlendirirseniz, çocuğunuza da katkı sağlayabilirsiniz.

Çocuğunuza bağırdığınızda, onu duygularını ifade etmesi konusunda yanlış yönlendirirsiniz. Her hata yaptığında sizden kaçacak, ilk sığınması gereken yer olan yanınıza gelmeyecektir. Bizce bu bile yeter…

Hayal kırıklığınızı bağırarak giderdiğinizi düşünürsünüz. Bir anda her şey geçmiş gibi görünse de o hayal kırıklığı orada öylece durur. Bağırmayı bırakıp, hayal kırıklıklarınızın kaynağına, kendinize odaklanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Her şeyi kişisel algılarsınız; çocuğunuzun yaptığı her şeyi kendinize mal edersiniz. Mutsuzlukla bağırmaya başlarsınız ama daha önce de dediğimiz gibi sorun çocuğunuzda değil, sizde…

Tıpkı sizin gibi, çocuklarınızın da iyi ya da kötü günleri olabilir. Bazı gün tam sizin istediğiniz gibiyken, bazı günlerde de sizi çileden çıkarabilir. Savunmasız olduğunu ve bu günlerin bir daha gelmeyeceğini unutmayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
Kutsal değilim olabilirim, olabilirim olabilirim!
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
290
96
23
18
12
6
5
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serenat Athena

Çocuk psikolojisi nedir onu bilmeyenler hemen anırmaya başlamış. Zorunuza gidiyor değil mi? Çocuğu ne güzel stres topu olarak kullanıyorsunuz bağırarak değil... Devamını Gör

selaminko

Çocuğuna canı sıkıldıkça bağırmak veya zarar vermek ancak ve ancak cahillerin yapacağı tavırdır. ama bazen öyle zamanlar oluyor ki sabır sabır sabır diyorsun... Devamını Gör

sonsuz türk

bağırmak sonu gelmeyen aksine devamı gelsikçe şiddeti artan bir illet.Her bağırışta incinir çocuk kısa kısa sürelerde anne babasından nefret bile eder sonras... Devamını Gör

Busenur Sakata

Doğru bir içerik olmuş ama bağırmak her çocukta aynı tepkiyi göstermez. Bir çocuğa bağırırsanız isyankar biri de olabilir içine kapanık özgüveni olmayan biri... Devamını Gör