Görüş Bildir
Haberler
Her An Üzerlerine Dağ Kayabilir

Her An Üzerlerine Dağ Kayabilir

Fatih UZUN
22.02.2014 - 16:56
trthaber.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Her An Üzerlerine Dağ Kayabilir

Eğirdir'de İmaret Mahallesi sakinleri üzerlerine dağ kayma korkusuyla yaşıyor.

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde yaklaşık bin kişinin yaşadığı İmaret Mahallesindeki Özyiğit ve Gölkent sitelerinin sakinleri her an üzerlerine dağın kayma korkusuyla yaşıyor. Ancak bölgeye ruhsat ve tapu olmadan yerleşim yapıldığı için 20 yıldır sorun çözülemiyor.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, AA muhabirine yaptığı açıklamada dağdan zaman zaman tonlarca ağırlıkta kayaların yuvarlandığını belirterek, bölgenin de deprem bölgesi ve fay hattı üzerinde bulunduğunu hatırlattı.

Özmeral, 'Görünen manzara çok vahim. Buradaki tehlikeyi ortadan kaldırmak gerekiyor' dedi. Eski belediye yönetimleri zamanında evlerin yapıldığını kaydeden Özmeral şöyle konuştu:

'Belediye olarak Süleyman Demirel Üniversitesine bir proje yaptırdık, Kayaların Hareketini Önleme Projesi... Tabii bunun hayata geçmesi için çok büyük bir masraf gerekiyor. Bir de gerçek proje yapılması lazım ki bu da tasdik olacak, belediyemizin buna gücü yetmez. Devletimiz bunu ele almalı, çünkü burada can yaşıyor, insan yaşıyor.'

Binaların üzerine düşme ihtimali olan kayaları tek tek fotoğraflayarak hazırladıkları projeyle tedbir alınması amacıyla Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'ne, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderdiklerini ifade eden Özmeral, 'Görüldüğü gibi kaya düşüyor. Yukarıda daha büyük kayalar var. Bir anda kaya düştü, bir binayı yarıp geçti, o zaman ne diyeceğiz, hem biz tehlikedeyiz hem vatandaşlar tehlikede. Herkes üzülecek buna. Burada en azından 18 senedir problem var. Bir türlü çözülemedi. Bir belediye başkanı olarak bunu itiraf ediyorum: Tapusu başkasının üzerinde, binalar değişik usuller üzerine yapılmış. Bunların düzelmesi için masaya oturulması lazım' dedi.

Binaların yıkılmasından ziyade tedbirlerin alınarak buradaki insanların rahat huzurlu oturmalarının temini için çalışılması gerektiğini söyleyen Özmeral, dağdaki kayaların tel örgü veya demir kafesler içine alınarak problemin çözülebileceğini sözlerine ekledi.

Gölkent Kooperatifi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kubilay ise 7 yıldır bu sitede ikamet ettiğini belirterek aşırı yağmur yağdığında dağ yamacından daha önce hafriyat alındığı için kayaların düştüğünü söyledi. Kubilay şöyle konuştu:

'Buranın önlem planı üniversitede hazırlandı, herhalde bakanlık kabul ederse gerekli tedbir alınacak. Şimdiye kadar evler için bir tehlike oluşturmadı, yalnız buradan geçen insanlar ve vasıtalar için tehlike var.'

Kaynak: http://www.trthaber.com/haber/turkiye...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0