Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Hayretler İçerisinde İzlediğimiz Sihirbazlık Numaralarının Arkasında Yatan Sırlar

Hayretler İçerisinde İzlediğimiz Sihirbazlık Numaralarının Arkasında Yatan Sırlar

Altay Şengür
07.09.2015 - 21:25 Son Güncelleme: 19.06.2017 - 13:03

Merakla ve ilgiyle izlediğimiz, çoğu zaman da akıl sır erdiremediğimiz numaraların arkalarında yatan sırları sizler için araştırdık ve derledik..

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kaşık Bükme Numarası

1. Kaşık Bükme Numarası

Kaşık eğmek, hep popüler bir mentalizm numarası oldu. Beyin gücüyle kaşık bükebildiğini göstermenin pek çok yolu vardır. En fazla ilgi çeken numaralardan birisi olan kaşık bükme için en çok kullanılan yöntem şudur.

Etki: Seyircilerden bir kaşık istersiniz veya kendi kaşığınızı çıkarırsınız. Kaşığı kas gücüyle bükmeye başlarsınız. Elinizi döndürmenizle kaşık tekrar eski haline dönmüştür. Kaşık seyirciye gösteriden önce ve sonra kontrole verilebilir ancak hiçbir şey bulunamaz.

Bu yöntem kaşığı büktüğünüzü göstermek için en kolay yoldur. İhtiyaç duyduğunuz tek şey kaşık renginde bir madeni paradır. Elinizi tutuş biçiminizle madeni parayı kaşığın ucu gibi gösterirsiniz. (Resim 1)

Kaşığı çapraz tutup madeni parayı eğerek kaşığı büküyormuş gibi gösterirsiniz. (Resim 2) Bunu yaparken gayret sarf ettiğinizi göstermek de önemli elbette.

İpucu: Bu numaranın kilit noktalarından birisi de seyircilerin sizi gördüğü açı. Size, sadece karşıdan bakmalıdırlar. Yanlardan ve arkadan değil. Madeni paranın para olmadığını göstermeye çalışın.

2. Yüzük Kaybetme Numarası

2. Yüzük Kaybetme Numarası

El çabukluğuna ve bolca pratik yapmaya dayanan, her zaman her yerde insanları şaşırtabileceğiniz, etkisi tamamen sizin becerinize kalmış bir numara. İhtiyacınız olan tek şey kendinize ait ya da seyirciden temin edebileceğiniz bir yüzük. 

Oyunun birinci bölümünün temelinde seyirciyi yanlış yönlendirme yatmaktadır. Oyunun ikinci bölümünde ise yüzüğün hızlı bir şekilde parmak değiştirmesi optik illüzyona dayanmaktadır. 

Birinci bölümde işaret parmağınızda bulunan yüzüğü diğer avcunuza bırakır gibi yaparken, işaret parmağınızı diğer elinize doluyor ve tekrar aynı elinizin içerisine yerleştiriyorsunuz. Daha sonra işaret parmağınızı dışarı çıkarıyorsunuz ve seyirci zihinsel olarak o parmağınıza yoğunlaştığı için parmağınızda yüzüğü göremeyince, diğer elinize bıraktığınızı düşünüyor. 

Aşağıdaki video çok daha net bir biçimde anlamanıza yardımcı olacaktır.

Yüzük Kaybetme Numarası

3. Patlamayan Balon Numarası

3. Patlamayan Balon Numarası

Sihirbaz sahneye bir balon ile gelir. Diğer elinde bulunan sivri uçlu iğneyi balona batırır ve ilginç bir şekilde balon patlamaz. İşin sırrı ise aslında çok basit.

Öncelikle gereken malzemeler şu şekilde: 

Bir adet büyük boy balon 

Bir adet şiş, iğne yada benzeri sivri obje

Şeffaf seloteyp bant 

Öncelikle elinizde bulunan balonu gergin bir form alana kadar şişirip sıkıca bağlayın. Ardından iğneyi geçireceğiniz yeri hesaplayıp tam oraya seloteyp bantınızı yapıştırın. Batırdığınız iğnenin balonun arka tarafından çıkacağı noktayı da hesaplayıp bir parça bantı da o noktaya yapıştırın. Oyun sırasında izleyicilerin bantları görmeyeceği bir uzaklıkta iken iğnenizi bantların tam ortalarından geçecek şekilde batırın. Balon patlamayacaktır fakat oyun sonunda iğnenizi çıkarttığınız an yavaşça balon inmeye başlayacaktır. 

Burada dikkat etmeniz gereken ise balon inmeden hızlı bir şekilde balonu patlatıp oyunu sonlandırmanızdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Kırılan Kürdan Numarası

4. Kırılan Kürdan Numarası

Masanın üzerine bir mendil serilir ve ortasına bir kürdan konur. Mendil, kürdan içeride kalacak şekilde katlanır. İzleyiciden kürdanı kırması istenir. Kürdanın çıtırtısı duyulduktan sonra sihirbaz bir iki sihirli el hareketi yapar ve bir kaç sihirli söz söyler. Mendil açıldığında kürdanın sapasağlam olduğu görülür.

Gereçler: Kenarları yarım santim kadar katlanmış ve dikilmiş bir mendil ve 2 adet kürdan. Hazırlık: Hazırlık aşamasında kürdanlardan biri mendilin kenarındaki dikilmiş kısıma batırılarak saklanır. Hangi kenarda saklandığını unutmamanız önerilir. Kırılacak olan kürdan işte bu mendil kenarına saklanmış olan kürdandır. Bundan sonra oyun sunulmaya hazırdır. 

Yöntem: Mendilin her iki yüzünü izleyicilere gösterin. Burada önemli olan saklanan kürdanın hangi tarafta olduğunu kesinlikle unutmamanızdır. Sonrasında diğer kürdanı mendilin ortasına yerleştirin. Daha sonra dört kenarın kürdanın üzerinden aşırılıp karşı köşeye gelecek şekilde mendili katlayın. Gizli kürdanın olduğu kenardan kavrayıp mendili izleyiciye uzatın ve kürdanı kırmasını isteyin. Katlanmış mendili açmadan başka izleyicilerin kırık kürdanı kontrol etmesine izin verebilirsiniz. Sihirli hareketlerden sonra mendili açtığınızda ortaya çıkacak olan izleyicinin elini bile sürmediği sağlam kürdan olacaktır. 

Aşağıdaki video çok daha net bir biçimde anlamanıza yardımcı olacaktır.

Kürdan Kırma Hilesi

5. Havada Tutma Numarası

5. Havada Tutma Numarası

En çok ilgi çeken ve merak uyandıran hilelerden birisi de budur. Senelerce 'kesin ip var' tarzında yorumlarla geçiştirildi, sırrının çözüldüğü düşünüldü. Fakat işin aslı pek de öyle değil aslında. 

Öncelikle güzel bir kadın seçilir, elbette amaç dikkatleri illüzyonistten ziyade kadının üzerinde toplanmasını istemek. Daha sonra kadın bir levhanın üzerine çıkarılır ve gösteri başlar. Önce levhanın altındaki blok kaldırılır, sonra sırasıyla destek görevi gören sandalyeler kaldırılır ve kadın havada asıl kalır. 

Aslında olay basit. Destek amacıyla levhanın altında bulunan blokun ardındadır asıl numara. Bu blokun arkasında 3. bir ayak görevi gören ve illüzyonistin bacağıymış gibi görünen, illüzyonistin pantolonu ile aynı şekilde örtülmüş bir destek vardır. Tabi ki illüzyonistin fazla hareket etmemesi ve açıdan dolayı seyirciler bunu fark edemez.

6. Camdan Para Geçirme Numarası

6. Camdan Para Geçirme Numarası

Etki: İllüzyonist öncelikle elindeki parayı tüm seyircilere gösterir ve para da herhangi bir hile olmadığını onaylatır. Daha sonra bu parayı cama vurur ve camda da herhangi bir hile olmadığını gösterir. Daha sonra parayı camın üstüne koyar ve elini paranın üstüne gelecek şekilde kapatır. Bu esnada da diğer elini camın alt tarafında, paranın altına doğru koyar. Camın üstündeki elini yavaşça kaldırır ve kendisine doğru çekmeye başlar. Para ise yer değiştirmiştir, camın altındaki avucunu açar ve para oradadır.

Yöntem: Numaranın altında yatan en önemli sır, 1 adet değil 2 adet paranın olması. Camın üstüne yerleştireceği avcunun içinde ise yine kimsenin göremeyeceği şekilde gizlediği ve bakıldığı zaman bir yüzüğü andıran, mıknatıs bulunuyor. Gösteriden önce paralardan birisini camın altına koyacağı eline düşecek şekilde önce eline gizliyor, sonra da camın altına yerleştiriyor. Avucunu camın üstünde kaydırdığı zaman mıknatıs etkisiyle para da kaymaya başlıyor. Camın üstündeki para ile aynı seviyeye geldiğinde elini kaldırma başlıyor ve camın altındaki para mıknatıs etkisinden kurtularak avucuna düşerken, camın üstündeki parayı avucuna alıyor. Elini kaldırdığında ise üstteki para, alta geçmiş gibi izlenim bırakıyor.

Aşağıdaki video çok daha net bir biçimde anlamanıza yardımcı olacaktır.

Camdan Para Geçirme Numarası

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Manyetik Kibrit Numarası

Bu oyunda illüzyonist madeni para üzerine yerleştirilmiş bir kibritin üstünü cam bardak ile kapatır. Dışarıdan hiçbir şekilde erişim olmadığı kanıtlandıktan sonra bardağın etrafında bir kalem dolaştırır. Sihirli bir şekilde kibrit kalemin gittiği yöne doğru dönmeye başlar. Bu oyunun açıklamasına gelirsek; Öncelikle ihtiyacınız olan malzemeler 2 adet madeni para, 1 adet kibrit, 1 adet cam bardak ve plastik bir kalem. Bu oyunu tamamen statik elektriklenmeden yararlanarak gerçekleştiriyoruz. Gerisi yaptığımız şova kalmış. Oyundan önce plastik kalemi statik elektrik kazanabilmesi için kıyafetimize sürtüyoruz. Yünlü bir kumaş olursa daha iyi olacaktır. Ardından aşağıdaki videoda gözüktüğü gibi paralar üzerine kibrit çöpünü yerleştiriyoruz ve bardağı üstüne kapatıyoruz. Kalemi bardağın etrafında dolaştırdığımızda ise sihirli bir şekilde kibrit hareket etmeye başlıyor.

8. İnsan Kesme Numarası

8. İnsan Kesme Numarası

İnsanların korkuyla izlediği, korku verdiği kadar merak da uyandıran ikiye ayırma hilesi. Öncelikle illüzyonist, seyircilere gösteride kullanılacak bıçağı ve herhangi bir hile olmadığı gösterir, ki öyledir de sahiden, bıçak oldukça keskindir. Daha sonra sahnenin ortasına illüzyonistin gireceği ve ikiye ayrılacağı bir kutu getirilir. Yanında elbette de birbirinden güzel ve ilgi çekici kadınlarla birlikte. Daha sonra illüzyonist bu kutunun içine girer ve gerçek kelepçe ile elleri bağlanır. 30 saniye içerisinde bu kelepçelerden kurtulamazsa, bıçak onu ikiye ayıracaktır. Tüm çabalara rağmen illüzyonist kurtulamaz ve bıçak, onu ikiye böler.

Numara ise şöyledir. Öncelikle bıçak ve kelepçe, ikisi de kesinlikle gerçektir ve bir hile içermezler. Aslında tüm hile kutudadır. Seyircilere çok basit gözüken kutu aslında 2 insanın içine rahatlıkla girebileceği kadar büyüktür ve tam ortadan ikiye ayrılmıştır. İllüzyonist üstüne çıktığında ise bir tarafında beline kadar içine girer ve belden aşağısını saklanan bölüme sokar. Kutunun diğer tarafında sallanan bacaklar ise gösteriden önce kutunun içine saklanmış başka bir illüzyoniste aittir. Yani kutunun içinde bir değil, iki illüzyonist vardır. 

Bıçak ise yukarıdan indiğinde tam ortada, bu iki illüzyonisti birbirinden ayıran bölüme iner ve zarar vermez. Fakat, açıklanan duruma göre numara kesinlikle tehlikelidir.

Daha sonra bıçak yukarı kaldırılır ve illüzyonistler hareket etmeyi bırakırlar. Kutu ikiye ayrılır ve seyirciler ortadan bölünmüş bir illüzyonist görürler.

İnsan Kesme Numarası

9. Kola İğne Sokma Numarası

9. Kola İğne Sokma Numarası

İşin içinde kan olduğu için ilgi çeken ve merak uyandıran bir başka hile. İllüzyonist eline aldığı uzunca bir iğneyi koluna batırır, etinin içerisinde oynatır ve kendi kanını akıtır. 

Aslında ne iğneyi kendi etine sokar ne de kanını akıtır. Olay tamamen sıvı ve yapışkan bir jeldedir. Gösteriden önce bu jeli güzelce koluna sürer. Jel kuruduğunda ise kesinlikle dışarıda görünmeyecek haldedir. Sonra iğneyi, koluna seyircilerin göremeyeceği bir açıdayken sokuyormuş gibi yapar fakat aslında iğneyi, bu yapışkan jele iyice sürter. Daha sonra diğer eliyle, iğnenin üstünü etiyle kapatır. Böylece iğne, sanki ete girmiş gibi gözükür. 

Peki kan?

O da yine başka bir hile. Gösteriden önce illüzyonist, gösteride kullanacağı iğneyi bir kan dolu sıvıya batırır ve iğnenin içine bu sıvıyı çeker. Gösteri başladığında illüzyonist, iğnenin başına dokunduğunda bu sıvı akmaya başlar ve herkes sanki illüzyonistin kanı akıyor zanneder.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
314
164
113
99
98
83
71
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hz Huni

izlemedim aq. ben yine inanıcam hepsine

karayel2009

hile olduğunu herkes biliyor zaten. maksat hileyi düşünmeden yapılan gerçekmiş gibi etkilenip olaydan zevk alabilmek.

Beyza Köse

İnsan Kesme Numarası'yla yanlışlıkla karısını öldüren adamın linkini aradı gözler :O