Görüş Bildir
Haberler
Hayat Kurtaran Direksiyonda Kadın Eli

Hayat Kurtaran Direksiyonda Kadın Eli

Efelerin Efesi
21.04.2014 - 15:18 Son Güncelleme: 21.04.2014 - 15:35

Kadınların artık her meslek grubunda görüldüğü Diyarbakır'da, İl Sağlık Müdürlüğünde görevli 7 kadın ATT ve ambulans şoförü acil durumlarda can taşıyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, daha önce sadece erkeklerin çalıştığı alanlarda kadınlar da görev almaya başladı. Bölgede zabıta, muhtar, temizlik işçisi, otobüs şoförlüğü gibi alanların yanı sıra Diyarbakır Sağlık İl Müdürlüğünde 7 kadın ambulans şoförü, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda hastaları hastaneye ulaştırmak için hizmet veriyor.

Sağlık İl Müdürlüğünde yaklaşık 1 yıldır çalışan 7 kadın ambulans şoförü, direksiyona olan hakimiyetleri ve ustalıklarıyla görenlerin takdirini topluyor. Kadın ambulans şoförleri, gece gündüz demeden çalışarak zamanında hastanelere ulaştırdıkları hastaların hayatlarının kurtulmasına vesile oluyor.

Ambulans şoförlüğü yapan kadınlar, kimi zaman ambulansın zincir takma, akü takviyesi ve lastik değişimi gibi tamir gerektiren işlerini de yapıyor.

4 yıldır görevli, 1 yıldır ambulans şoförü

Diyarbakır'da 12 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda görevli Acil Tıp Teknisyeni (ATT) ve ambulans şoförü Sibel Tekin,

Kaynak: http://www.trtturk.com/haber/hayat-ku...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0