Görüş Bildir
Haberler
Bayram Sıcaklığı Mevsim Normallerinde Olacak

Bayram Sıcaklığı Mevsim Normallerinde Olacak

01.10.2014 - 15:12 Son Güncelleme: 01.10.2014 - 16:17

Meteoroloji Genel Müdürü Güneş, Kurban Bayramı'nda hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, KurbanBayramı'nda yurdun kuzey kesimlerinin cok bulutlu ve aralıklı hafif yagmurlu, guney kesimlerinin acık ve gunesli olacağını, hava sıcaklıgının ise yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceğini bildirdi.

Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın Türkiye'nin kuzey ve dogu kesimlerinin parcalı ve cok bulutlu Orta ve Dogu Karadeniz kıyıları, Sinop, Kastamonu ve Kırklareli'nin kıyı kesiminin hafif yagmurlu, Dogu Anadolu'nun guneydogu kesimlerinin saganak yagıslı, diger yerlerin az bulutlu ve acık gececegini belirtti.

Güneş, ruzgarın Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydogu yonlerden kuvvetli olarak eseceginin tahmin edildiğini aktardı.

Arefe gunu ise yurdun kuzey ve dogu kesimlerinin parcalı ve cok bulutlu, Dogu Anadolu'nun guneydogu kesiminin saganak yagıslı, Dogu Karadeniz kıyı kesimi ile Marmara bolgesinin guney ve dogu kesimlerinin kısa sureli ve hafif yagmurlu diger yerlerin acık ve az bulutlu olacağını dile getiren Güneş, ruzgarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzeydogu yonlerden kuvvetli, Marmara bolgesi ile kuzey Ege kıyılarında kısa sureli fırtına seklinde esecegini söyledi.

Güneyde hava açık

İsmail Güneş'in verdiği bilgiye göre, bayramın 1. gunu, Türkiye'nin kuzey kesimleri parcalı ve cok bulutlu, Dogu Karadeniz ile Dogu Anadolu'nun kuzeydogusu saganak yagıslı, Kırklareli, Istanbul, Sakarya ve Kocaeli'nin Karadeniz kıyı kesimi hafif yagmurlu diger yerlerin az bulutlu ve acık olacak. Ruzgar Marmara'da kuzeydogu yonlerden kuvvetli esecek.

Bayramın 2. gunu yurdun kuzey kesimleri ile batısı zamanla parcalı ve cok bulutlu Dogu Karadeniz ile Dogu Anadolu'nun kuzeydogusu saganak yagıslı oteki bolgeler acık ve az bulutlu gececek.

Bayramın 3. gunu kuzey kesimleri cok bulutlu Marmara'nın guney ve dogusu, Karadeniz, Ic Anadolu'nun kuzeybatısı ve Dogu Anadolu'nun kuzey kesimleri hafif saganak yagıslı diger bolgeler az bulutlu ve acık olacak.

Bayramın son gunu ise yurdun kuzey ve ic kesimlerinde çok bulutlu hava ve saganak yagıs görülecek.

Akdeniz'de sıcaklıklar 31 dereceyi bulacak

Hava sıcaklıgı yurt genelinde mevsim normalleri civarında olacak.

En yuksek hava sıcaklıkları bayram boyunca yurdun kuzey ve ic kesimlerinde görülecek.

Sıcaklıklar Marmara, Karadeniz, Ic Ege, Akdeniz'in ic kesimleri, Ic Anadolu ve Dogu Anadolu'nun kuzey ve dogusunda 15 ila 22, Kıyı Ege, Guneydogu Anadolu Bolgesi ve Dogu Anadolu'nun guneybatı kesimlerinde 23 ila 27, Akdeniz kıyı kesiminde 27 ila 31 derece arasında seyredecek.

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/397975...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0