Görüş Bildir
Haberler
Hareketle Kontrol Edilen Saat

Hareketle Kontrol Edilen Saat

Ulaş
27.05.2014 - 17:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hareketle Kontrol Edilen Saat

Samsung, akıllı saatleri el hareketleriyle kontrol edebilmeyi sağlayan bir teknolojinin patenti için başvuruda bulundu. Yeni teknoloji yardımı ile akıllı saatler basit hareketleri algılayabilecek.

Akıllı saatlerin en büyük sorunu küçük ekranları nedeniyle dokunarak kullanmanın zor olması. Özellikle parmakları kalın olan kişiler için bu çok ciddi bir sorun.

Samsung, dokunmatik ekranlı akıllı saatlerin kullanım zorluğuna yeni bir teknolojiyle çözüm bulmayı amaçlıyor. Firmanın geliştirdiği ve patent için başvurduğu teknoloji, akıllı saatlerin el hareketlerini algılaması prensibine dayanıyor.

Yeni teknoloji elin parmakları açıkken ya da parmakla bir yer işaret edildiğinde menüde belli komutların yerine getirilmesini sağlıyor. Bu sayede parmakla işaret ederek akıllı saat üzerinden bir televizyonu kumanda etmek ya da saatin menüsünde gezinmek mümkün olacak.

Halen Gear adını verdiği akıllı saat ailesi bulunan Samsung'un bu teknolojiyi ilerleyen yıllarda satışa sunulacak modellerinde kullanması bekleniyor. Samsung'un halen el hareketleriyle kontrol edilebilen akıllı televizyon modelleri bulunuyor.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/har...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın