Görüş Bildir
Haberler
Güreşte Taha Akgül ile Altın, Selim Yaşar ile Gümüş Madalya Kazandık!

etiket Güreşte Taha Akgül ile Altın, Selim Yaşar ile Gümüş Madalya Kazandık!

Mustafa Boztepe
20.08.2016 - 17:23 Son Güncelleme: 20.08.2016 - 23:43

Rio Olimpiyatları'nda bugün milli güreşçilerimiz Taha Akgül ve Selim Yaşar mücadele etti. Rakiplerini tek tek yenen sporcularımız isimlerini kendi kilolarında finale yazdırdı.

86 kilo finalinde Abdulrashid Sadulaev ile karşılaşan sporcumuz Selim Yaşar, rakibine 5-0 mağlup oldu ve altın madalyayı kaçırarak gümüş madalya kazandı.

Taha Akgül ise 125 kilo finalinde İranlı Komeil Nemat Ghasemi'yi 3-1 mağlup ederek altın madalyaya uzandı. Türkiye, Rio'da ilk kez altın madalya kazanmış oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taha Akgül'den altın madalya

Taha Akgül'den altın madalya

Serbest stil 125 kilo ikinci tur müsabakasında, milli güreşçi Taha Akgül ile Moğol sporcu Chuluunbat Jargalsaikhan karşılaştı.

İlk turu maç yapmadan geçen Taha Akgül, ikinci turda Jargalsaikhan'ı sayı üstünlüğüyle mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Taha Akgül, çeyrek finalde Belaruslu İbrahim Saidau ile eşleşti.

Bu turda Belaruslu rakibi Ibrahim Saidau'yu 11-0 yenen Taha Akgül yarı finale yükseldi.

Taha Akgül'ün yarı finalindeki rakibi Ermeni Levan Berianidze oldu. Taha Akgül, Levan Berianidze'yi de 8-1 yenerek finale çıktı.

Taha Akgül, altın madalya için İranlı Komeil Nemat Ghasemi ile mücadele etti. Rakibini 3-1 mağlup eden Taha, ülkemize Rio'daki ilk altın madalyasını getirdi.

Türkiye, böylelikle Rio'daki 8. madalyasını kazanmış oldu. (1 altın, 3 gümüş, 4 bronz)

Selim Yaşar'dan gümüş madalya

Selim Yaşar'dan gümüş madalya

Güreşte erkekler serbest 86 kiloda Selim Yaşar, Porto Rikolu rakibi Jaime Espinal'i 5-2 yenerek çeyrek finale kaldı.

Milli güreşçi Selim Yaşar'ın çeyrek finaldeki rakibi Kübalı Reineris Salas Perez oldu. Bu turda Kübalı Salas Perez'i 5-2 yenen Selim Yaşar yarı finale yükseldi.

Selim Yaşar'ın yarı finalindeki rakibi Amerikalı J'den Michael Tbory Cox oldu. Rakibini 2-1 yenen Selim Yaşar adını finale yazdırdı.

Selim Yaşar, altın madalya için Rus Abdulrashid Sadulaev ile karşılaştı. Selim Yaşar, rakibine mağlup oldu ve altın madalyayı kaçırarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
377
118
14
5
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
meyus

o marşı dinlemek, bayrağı orada görmek o kadar güzel bir his ki, bu mutluluğu yaşattığı için helal olsun, Allah razı olsun Taha'dan gurur duydum kendisiyle

Atsız

Onlara TÜRK'ün gücünü gösterin aslan parçaları

Pasif Kullanıcı

Hele sukur bir altin madalya. gurescimizi kutlarim