Görüş Bildir
Haberler
Google'ın Yeni Sahibi ile Tanışın!

Google'ın Yeni Sahibi ile Tanışın!

Onedio Teknoloji
11.08.2015 - 09:24 Son Güncelleme: 11.08.2015 - 14:47

Google, artık bildiğimiz Google olarak kalmayacak. Teknoloji devi, aldığı yeni bir karar ile yeni bir yapılanmaya gitti ve Alphabet isimli bir çatı şirketi altında yeni kardeşleri ile beraber yer aldı. Yeni yapılanmada Alphabet’in CEO’su Google’ın eski CEO’su Larry Page olurken, şirketin başkanlığını ise Serger Brin üstlendi. Google CEO'su ise Android’den tanıdığımız Sundar Pichai oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google, bu yeni yapı altında ekstra yüklerine veda ederek daha sade bir yapıya büründü. Teknoloji devi son yıllarda kendini süren arabalar ve şeker ölçen lensler gibi fütüristik ama Google’ın esas işiyle alakalı olmayan ürünler üretmiş, Calico isimli bir projede ise organizmaların ömrünün nasıl uzatılabileceği hakkında araştırmalara destek vermişti. Google Fiber gibi internet hizmeti ise oldukça fazla konuşulmuştu.

'Devasa hale gelen şirketin yönetimini daha basit hale getirmek'

'Devasa hale gelen şirketin yönetimini daha basit hale getirmek'

Google’ın bu hamlesinin amacının “devasa hale gelen şirketin yönetimini daha basit hale getirmek” olduğu yönünde açıklamalarda bulunuldu. 

Google’ın Alphabet altındaki yeni kardeş firmaları şöyle: Calico, X Lab, Nest, Fiber, Ventures, Capital, Sidewalk ve Wing. Eskiden tüm bu birimleri bünyesinde barındıran Google şirketi ise bundan böyle sadece “arama, reklam, haritalar, Google Apps, Youtube, Android ve benzer teknik altyapı şirketlerinden” sorumlu olacak.

Google’ın yeni CEO’su Sundar Pichai

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google’ın bu hamlesinden sonra hisse senetleri de yüzde 5 değer kazandı. Alphabet’in sitesine abc.xyz adresinden ulaşılabiliyor.

The Next Web

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
1
1
0