Görüş Bildir
Haberler
Gezi Davasında Polislerden Ağız Birliği: "Gaz Kullanmadım, Orada Değildim"

Gezi Davasında Polislerden Ağız Birliği: "Gaz Kullanmadım, Orada Değildim"

Batuhan
05.09.2014 - 12:28

Gezi Davasında Polislerden Ağız Birliği: "Gaz Kullanmadım, Orada Değildim"

Gezi eylemlerindeki polis şiddetine karşı açılan bir davada ifadesi alınan 16 polis birbiriyle hemen hemen aynı şekilde ifade verdi: Gaz kullanmadım, orada değildim, amirimin adını hatırlamıyorum.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, 11 Haziran tarihinde Taksim Meydanı’ndaki polis müdahalesinde ayağına değen gaz fişeği yüzünden aşil tandenu yırtılan ve bir daha düzgün yürüyemeyen Aydın Aydoğan, polislerden şikayetçi oldu. Polislerse, ancak bir yıldan uzun süre sonra hakim önüne çıkarılabildi.

Soruşturma kapsamında Taksim Meydanı’na bakan MOBESE’lerin bozuk olduğu yönünde bilgi verilmesi ve 16 polisin benzer yönde savunmalar vermesi dikkat çekti. Polisler o gün orada olmadıklarını, gaz kullanmadıklarını ya da amirlerinin ismini hatırlamadıklarını öne sürdü. Bazı polisler ise ‘ gaz kullandılarsa bile bunu talimatlar doğrultusunda yaptıklarını’ savundu.

Polislerden bazılarının ifadeleri şöyle:

B.A Akşamüzeri, tam saati hatırlamıyorum, bizi AKM önüne çektiler. Destek kuvvet olarak bekledik. Müdahalede bulunmadık. ZET tüfeğini kullanmadım.

A.T Süzer Plaza önündeydim. Çevik Kuvvet’te ZET’çiyim. Amirimizin adını hatırlamıyorum. Aradan çok uzun bir zaman geçti.

A.P Gümüşsuyu’nda görevliydim. Şikayetçinin bahsettiği Taksim Metro istasyonunun oraya hiç gitmedik. O gün gaz kullanmadım. Amirimin ismini hatırlamıyorum.

Kaynak: http://www.diken.com.tr/geziden-bir-y...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0