Görüş Bildir
Haberler
Gazze – İsrail ve Rusya – Ukrayna Olayları Borsayı Nasıl Etkiler?

Gazze – İsrail ve Rusya – Ukrayna Olayları Borsayı Nasıl Etkiler?

Altay Bilgin
26.07.2014 - 21:06 Son Güncelleme: 26.07.2014 - 21:59

Gazze – İsrail ve Rusya – Ukrayna Olayları Borsayı Nasıl Etkiler?

Borsalarda meydana gelen dalgalanmalar yalnızca makro ekonomik verilerin değişiminden kaynaklanmaz. Jeopolitik olaylar olarak değerlendirilen ülkelerarası sorunlar, anlaşmazlıklar, savaşlar da, borsaların dalgalanmasına neden olabilir. Aynı zamanda jeopolitik sorunlardan kaynaklanan bu dalgalanmalar, bazı borsalar için olumsuz etkiler yaratırken bazı borsalar için olumlu etkiler yaratabilir.

Ortadoğu’da yaşanan bu gelişmeler dünyanın genel durumu düşünüldüğü zaman borsa üzerine fazla etkisi olmaz düşüncesiyle pek önemsenmiyor. Ama birçok uzman Ortadoğu riski konusunda uyarılarda bulunuyor. Rusya gibi petrol adına önemli bir ülkede yaşanan gelişmeler veya herhangi bir terör girişimi borsaların olumsuz etkilenmesine neden olurken, bazı borsalar için yatırım fırsatları doğurabilir. Aynı zamanda kısa vadeli etki yapan kriz döneminin oluşmasına ve bu durumda yatırımcıların zarar etmesi konusunda da uzmanlar uyarılarda bulunuyor.

Bildiğiniz gibi 2013 yılının başından bu yana Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) küresel piyasalar üzerinde büyük bir etkisi var. Dünyanın en güçlü ekonomisi olan Amerikan ekonomisinde görülen iyileşme belirtileri, birçok yatırımcı için hisse senedi piyasasında büyük fırsatların doğmasına neden oldu. Avrupa’da faiz oranlarının düşmesi yine yatırımcılar için fırsatlar doğurdu. Ama bu süreçte Ortadoğu’da meydana gelen olaylar göz ardı edildi. Borsa üzerine uzun vadede fazla etkisi olmaz düşüncesi yatırımcıların zararına neden oldu.

Haberin Devamı için Tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0