Görüş Bildir
Haberler
Formula 1 Arabaları Ne Tür Testlerden geçiyor?

Formula 1 Arabaları Ne Tür Testlerden geçiyor?

mobilotoservis.com
08.01.2015 - 17:20 Son Güncelleme: 09.01.2015 - 09:35

Saatte 300 kilometrenin üzerine çıkıp, sadece birkaç saniyede 50 kilometre  hıza düşmek! Cümle, okurken bile hiç mantıklı gelmiyor öyle değil mi? Tüm bunların hepsi şaka değil gerçek! Bu kusursuz teknolojiyi bünyesinde barındıran Formula araçlarının nasıl yapıldığını ve ne tür testlerden geçirildiğini hiç merak ettiniz mi? İ özel rüzgâr kanalı testleri, çarpışma testleri, motor testleri vs! işte bunların tümünü sizler için bu listede derledik! İyi seyirler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Redbull takımının hazırladığı bu video, Formula 1 otomobillerinin nasıl testlerden ve hazırlıklardan geçtiğini güzel bir şekilde özetlemiş.

2. Sürtünme kat sayısı hızlanmalarda son derece önemlidir. Bu videoda Honda markasının Formula 1 araçları için rüzgâr kanalı testini izleyebilirsiniz!

3. Pilotların süretkli antrenman yapması gerekebiliyor. Bunu çoğu zaman pistlerde yapsalar bile bazı zamanlarda Formula 1 simülasyonlarında da yapabiliyorlar.

4. Formula 1 araçlarının ne kadar güvenli olduğunu hepimiz biliyoruz. O hızlarda bariyerlere çarpmalarına rağmen pilotlar araçların içinden yara almadan çıkabiliyorlar.

5. Bu videoda da Formula 1 arabalarının burun kısımlarının ne kadar dayanıklı olduklarının sırrını izleyebilirsiniz. Gerçekten müthiş bir teknoloji!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zaten o motor sesi de böyle bir teknolojiden çıkabilirdi! Yanınızdan geçerken sizi bayıltacak kadar iddialı bir sesten bahsediyoruz! Formula 1 arabası motor testi karşınızda!

7. Peki, Formula 1 pilotları arabalarının içine bindiklerinde nasıl bir oturma pozisyonuna sahip olabilirler hiç düşündünüz mü?

8. Virajlardaki salınıma karşı nasıl tepkiler alındığının kısa bir testi!

9. En başta da dediğimiz gibi Formula 1 arabalarının o kadar yüksek hızlara çıktıktan sonra nasıl yavaşladıklarının güzel bir analizi!

10. Müthiş hızlı değiştirilebilen Formula 1 arabası viteslerinin nasıl çalıştığını çok güzel anlatan bir video!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bu işin bonusu!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0