Görüş Bildir
Haberler
En Başarılı Türk Takımı: Vakıfbank

En Başarılı Türk Takımı: Vakıfbank

Fatih
16.03.2014 - 20:22

En Başarılı Türk Takımı: Vakıfbank

VakıfBank, Şampiyonlar Ligi şampiyonluk kupasını 3. kez kazanma hedefinde başarılı olamazken, Dinamo Kazan karşısında aldığı mağlubiyet bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki tek yenilgisi oldu.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen DenizBank Avrupa Kadınlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finalleri'nde Rus Dinamo Kazan'a yenilen VakıfBank, Avrupa ikinciliği ile yetinmek zorunda kaldı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen organizasyondaki ilk maçında dün, bir diğer Türk temsilcisi Eczacıbaşı VitrA'yı 3-1'lik skorla geçen VakıfBank, finalde Dinamo Kazan'a yenilmekten kurtulamadı.

Bakü'ye Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu unvanıyla gelen VakıfBank, zirvedeki yerini bu kez Rus temsilcisine kaptırdı.

Avrupa kupalarının en başarılı Türk takımı-

VakıfBank, bugüne kadar elde ettiği başarılarla Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çekiyor.

Tarihinde, 2 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanan ekip, birer kez de Top Teams ve Challenge kupalarında şampiyonluk elde ederken, geride kalan sezonda ise Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği (FIVB) Dünya Kulüpler şampiyonu olarak dünyanın zirvesine çıktı.

Şampiyonlar Ligi'nde 2011 yılının şampiyonu olan ve bu kulvarda kupa kaldıran ilk Türk ekibi olarak tarihe geçen VakıfBank, 2013 yılında bu başarısını bir kez daha tekrarladı. Daha önce bu kulvarda 1998 ve 1999 yıllarında Avrupa ikincisi olan ekip, 2006 yılında ise 4. sırada kendisine yer bulmuştu.

Top Teams Kupası'nda 2004 yılında, Challenge Kupası'nda ise 2008 yılında adını zirveye yazdıran VakıfBank, CEV Kupası'nda ise 1991, 1992 ve 2000 yıllarında üçüncülük elde etti.

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nı geçen sezon kazanma başarısı gösteren VakıfBank, 2011 yılında bu organizasyonu 2. olarak bitirmeyi başarmıştı.

Sezonu tek yenilgiyle kapattı-

VakıfBank, Şampiyonlar Ligi şampiyonluk kupasını 3. kez kazanma hedefinde başarılı olamazken, Dinamo Kazan karşısında aldığı mağlubiyet bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki tek yenilgisi oldu.

Atom Trefl (Polonya), Dinamo Romprest (Romanya) ve Gent Dames (Belçika) ekipleriyle yer aldığı C Grubu'nu 18 puanla lider tamamlayan ve maçlarında yalnızca 1 set kaybeden VakıfBank, 12'li play-off etabında Azerbaycan'ın İgdisadchi Bakü takımını iki maçta da 3-0'lık skorla 6'lı play-off etabında ise Fransa'nın Cannes ekibini iki maçta da 3-1 mağlup ederek Dörtlü Finaller'e kaldı.

VakıfBank, Dörtlü Finaller'deki ilk maçında Eczacıbaşı VitrA'yı yenmesine karşın, finalde Dinamo Kazan'a karşı mağlup olmaktan kurtulamadı.

VakıfBank'ın Avrupa başarıları

VakıfBank takımının Avrupa kupalarında bugüne kadar elde ettiği başarılar şöyle:

1998 Şampiyon Kulüpler Kupası

1999 Şampiyon Kulüpler Kupası

Sporx

Kaynak: http://www2.sporx.com/voleybol/bayanl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın