Görüş Bildir
Haberler
Emir Turam: "Galatasaray'ın Maça Çıkmaması Geleneklerine Aykırı"

Emir Turam: "Galatasaray'ın Maça Çıkmaması Geleneklerine Aykırı"

Batuhan
18.06.2014 - 13:26

Emir Turam: "Galatasaray'ın Maça Çıkmaması..."

FIBA Dış İlişkiler Direktörü Dr. Emir Turam, Galatasaray Liv Hospital’ın maça çıkmama kararını yorumladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) FIBA Dış İlişkiler Direktörü Dr. Emir Turam, Galatasaray Liv Hospital’ın, BBL'de finalin son maçı olan Fenerbahçe Ülker karşılaşmasına çıkmama kararı almasını, sarı-kırmızılı kulübünün tarihine ve geleneklerine aykırı olduğunu söyledi.

Turam, İHA’ya yaptığı özel açıklamalarda BBL’nin final serisinde yaşanan tribün olayları ve Galatasaray Liv Hospital’ın aldığı saha kapatma cezasının yanı sıra, Ülker Arena’da oynanan serinin beşinci maçında yaşanan olaylar ve Fenerbahçe Ülker’in sahasının neden kapatılmadığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“TALİHSİZ KARŞILAŞMALAR OLDU”

Dr. Emir Turam, Galatasaray Liv Hospital’ın şampiyon olacağına inandığını söyleyerek, “Galatasaray şuan ligin en güçlü takımı. Ama final serisi maçlarında talihsiz karşılaşmalar oldu. En son oynanan maçlardan sonra sarı-kırmızılı camia; serinin 7. maçı, yani şampiyonun belirleneceği maça çıkmama kararı aldı. Bu karar Galatasaray’ın geleneklerine ve tarihine aykırı. Bu Dünya’da bile büyük yankı uyandırır ve basketbol tarihinde böyle durum olamaz” dedi.

“BİR CEZA VERİLMEMİŞSE SUÇ UNSURU YOK DEMEKTİR”

Galatasaray Liv Hospital’in evinde, serinin 4. maçında yaşanan tribün olayları sebebiyle sarı-kırmızılı camianın sahasının kapatıldığı ve serinin 5. maçında Ülker Arena’da yaşanan olaylara rağmen Fenerbahçe Ülker’in sahasının kapatılmamasının sorulması üzerine Dr. Turam, şu açıklamalarda bulundu:

“Maç gözlemcileri raporlarını hazırlıyor ve bu raporlar disiplin kuruluna gidiyor. Disiplin Kurulu’na giden raporlar değerlendirilip bir karar alınıyor. Talimatlar neyse o uygulanıyor. Ama şunu hatırlatmak isterim; bu kararlar en doğru ve tarafsız şekilde alınıyor. Zaten Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), şuan dünyanın en önemli federasyonlarından biri. Bunu, ülkedeki basketbolun gelişiminden de anlayabiliriz. Ama Fenerbahçe Ülker’e bir ceza verilmemişse, burada saha kapatmayla ilgili işlenmiş bir suç bulunmamasından dolayıdır. Bu karar alındıysa eğer, maç hakemleri ve gözlemcilerin raporları doğrultusunda ceza verilecek bir kusur olmamasından kaynaklanır ve o raporlara göre de değerlendirme yapılır” diye konuştu.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) FIBA Dış İlişkiler Direktörü Dr. Emir Turam, ülke basketbolunun geliştiğini ve bu gelişime bağlı olarak TBF’nin kurullarının, işlerini en doğru ve adaletli şekilde yaptığını da ayrıca belirtti.

Eurosport 

Kaynak: http://tr.eurosport.com/basketbol/tbl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0