Görüş Bildir
Haberler
Akıllı Gözlük Sayesinde Eller Klavyeye Dönüşecek

Akıllı Gözlük Sayesinde Eller Klavyeye Dönüşecek

Caner
07.03.2014 - 22:03
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ellerin Klavyeye Dönüşecek

Samsung’un kendi akıllı gözlüğü üzerinde çalıştığı bir süredir konuşuluyordu. Ancak bunun Google Glass’tan nasıl farklılaşacağı merak konusuydu. Ortaya çıkan son patent, bu sorunun cevabını da gün yüzüne çıkardı.

Samsung’un aldığı patente göre, firma akıllı gözlüğünü artırılmış gerçeklik uygulamalarıyla destekleyerek, klavyeyi kullanıcılarının avuçlarının içine getirmeyi ve gözlük ile yazı yazmayı kolaylaştırmayı planlıyor. Patentin konsept çiziminden (üstte) görüldüğü kadarıyla, Samsung iki elin parmak boğumlarına 26 harf konumlandıracak ve boş kalan baş parmaklar ile bunlara dokunularak yazı yazılabilecek.

Bu konsept, bir hayli ilgi çekici ancak pek kullanışlı görünmüyor. Malum, şu an Google Glass takan insanlar bir hayli garip görünüyor ve dikkat çekiyor – hatta bazıları saldırıya uğruyor-. Samsung’un gözlüğünde ise buna benzer bir gözlük takıp, avuçlarını yüzüne tutan, hızlı hızlı parmak boğumlarına dokunan insanlar göreceğiz. Anlayacağın Google Glass’tan bile daha garip bir görüntü olacak.

Samsung’un artırılmış gerçeklik klavyesi, kalabalık ortamlarda gözlüğün sesi algılama konusunda yaşayacağı sorunları ve kulak kabartan meraklıları aşmanın iyi bir yolu gibi görünüyor. Bazı insanların baş parmakları ile ‘Y’ ve ‘G’ harflerine erişme konusunda sorun yaşayacağı da aşikar.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/03/samsu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0