Görüş Bildir
Haberler
Ekonomi Bakanı Zeybekci: 'İnsan Ömrünü Uzatmada Dünya Birincisi Olduk'

Ekonomi Bakanı Zeybekci: 'İnsan Ömrünü Uzatmada Dünya Birincisi Olduk'

Caner
21.02.2015 - 20:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 12 yıllık hükümetleri döneminde insan ömrünü 69,5'tan 75,5 çıkararak ortalama insan ömrünü arttırmada dünyada bir numarada olduklarını söyledi.

Zeybekci, Denizli Delikliçınar Meydanı'nda Sağlık Bakanlığı’nın aldığı 10 ambulansın hizmete girmesiyle ilgili törene katıldı. Burada bir konuşma yapan Zeybekci, Türkiye’nin son 12 yıldan bu yana sağlık hizmetlerinin etkinliği anlamında dünyada parmakla gösterilen bir ülke olduğunu ileri sürdü. Zeybekci, “Özellikle 2002 itibarıyla kıyasladığımız zaman Türkiye’nin ortalama insan ömrü 69 kusur, diyelim ki ona 70 yaş, bugün 75.5 yaşa ulaştı. 12 yılda başarıldı bu. Başka ülkeler bunu 40 yılda 50 yılda başarırken, 12 yılda başardık. Türkiye’de sağlık hizmetlerinin etkinliği ile insanlarımızın kolay bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşması, etkin bir şekilde ulaşmasının sonucu olarak Türkiye ortalama insan ömrünü arttırmada bir numarada oldu. Bunun sonucunda insanlarımıza sorduğumuzda sağlık hizmetlerinde memnuniyet yüzde 74’ler, 75'ler seviyesinde.” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Zeybekci 10 ambulansın açılış kurdelesini Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’la birlikte kesti.

Cihan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0