Görüş Bildir
Haberler
E-Ticaret Pazarı Büyüklüğü 14 Milyar TL Oldu

E-Ticaret Pazarı Büyüklüğü 14 Milyar TL Oldu

Onedio Medya
26.06.2014 - 18:05 Son Güncelleme: 26.06.2014 - 18:40

E-Ticaret Pazarı Büyüklüğü 14 Milyar Tl Oldu

Türkiye e-ticaret pazarının büyüklüğü 2013 yılında 14 milyar liraya ulaşırken, toplam perakende içerisindeki online harcamaların tutarı yaklaşık yüzde 1.3 seviyesinde gerçekleşti.

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) tarafından Elektronik Ticaret Derneği (ETİD) ve Deloitte Türkiye´nin katkısıyla hazırlanan 'Türkiye e-ticaret pazarı 2013' raporuna göre, toplam perakende içerisinde yüzde 1.3 payı bulunan online harcamalar, gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında önemli bir büyüme potansiyeline işaret ediyor.

Online harcamalar; bilgisayar, tablet veya cep telefonu gibi mobil cihazlar aracılığıyla internet üzerinden yapılan işlemleri kapsıyor.

Türkiye´nin elektronik ticarette arzu edilen seviyede olmamasına rağmen büyük bir potansiyel barındırdığını belirten TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cılız, 'E-ticaretin gelişimi için sağlıklı bir hukuki zemine ihtiyaç var. Kişisel verilerin korunması ve elektronik ticaret kanunlarının bir an evvel yasalaşması ve tüketicinin korunması kanununun ikincil düzenlemelerinin sektörün gelişimine yönelik yapılanması çok önemli olacaktır' dedi.

Rapora göre, e-ticaretin toplam perakende içindeki payı gelişmiş ülkeler ortalamasında yüzde 5.5; gelişmekte olan ülkeler ortalamasında ise yüzde 3.5 seviyesinde bulunuyor.

Kaynak: http://www.finanstrend.com/haber/1410...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın