Görüş Bildir
Haberler
Diyanet Gençlik Merkezi (3)

Diyanet Gençlik Merkezi (3)

Dini Haberler
26.11.2013 - 00:59 Son Güncelleme: 26.11.2013 - 12:24

Diyanet Gençlik Merkezi (3)

“Diyanet gençlik merkezi kurulmalı” yazılarımızın önceki bölümlerinde ihmal edilen gençlikten, gençlerin hangi sorunlarla karşılaştıklarından ve neler istediklerinden bahsettikten sonra Diyanet gençlik merkezlerinin kurulmasının gerekliliğinden söz ettik. Yazılarımıza gelen yorumlardan ve aldığımız tepkilerden bu merkezlerin kurulmasının ne kadar ihtiyaç olduğunu, gönüllü ve aşkla çalışacak, bizimle aynı kaygıları taşıyan meslektaşlarımızın olduğunu gördük.

Bu yazımızda ise, gençlerin temel ihtiyaçları bu ihtiyaçlarının karşılanacağı merkezler, bu merkezlerin nasıl olması gerektiği, Ne gibi faaliyetler içerisinde bulunması gerektiği gibi konulara değineceğiz.

Gençlerin üç temel ihtiyacı vardır. Bunlar; gencin enerjisini boşaltması, kendini ifade edebilmesi ve gencin akranlarıyla sosyalleşebilmesidir. Bu maddeleri kısaca açacak olursak ;

1. Enerjilerini boşaltma ihtiyacı:

Her insan gün içerisinde bir şeylerle uğraşmaya çalışır. Yapacak bir iş olmadığında en azından birileriyle konuşma ihtiyacı hisseder. Bu uğraşı ve paylaşımlar insanın enerjisini boşaltma faaliyetlerinin çeşitli şekillerdeki uygulamasıdır. En çok enerji ise çocuklarda ve gençlerde bulunur ve en çok da onların enerji boşaltmaya ihtiyaçları vardır.

Gün içinde enerjisini harcamayan çocukların akşam yaramazlıkları eksik olmaz, gençlerin de uykusu gelmez. Heyecanlıdırlar, hareketlidirler, içleri kıpır kıpırdır.

Mutlaka bir şeyler yapmaları gereklidir ki enerjileri sinir ve asabiyete dönüşmesin. Kontrolsüz güç güç değil, felaketin sebebidir. İşte burada devreye girilmeli ve gençlere yardımcı olunmalı ve onların güçleri kontrol edilmeli ki bir felaketin sebebi olmadan enerjilerini doğru şekilde değerlendirerek harcasınlar.

Kaynak: http://www.dinihaberler.com/yazar/nes...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın