Görüş Bildir
Haberler
Diyanet Gençlik Merkezi 1

Diyanet Gençlik Merkezi 1

Dini Haberler
26.11.2013 - 00:56 Son Güncelleme: 26.11.2013 - 12:25

Diyanet Gençlik Merkezi 1

“GENÇLİĞİNİ İHMAL EDEN GELECEĞİNİ İMHA EDER”

İhmal Edilen Gençlik

Uzun süre susuz kalan bir insan temiz pis bakmadan gördüğü her çeşit sıvıyı içmeye çalışırsa bunun gibi enerjisini boşaltamayan, ruhu aç olan bir genç doğru ve sağlıklı olup olmadığına bakmaksızın enerjisini boşaltabileceği ruhunu tatmin edeceği her tür kötü şeyle de muhatap olabilir. Yaşadığımız yüzyılda bunun birçok örneklerini görmekteyiz.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, çağımızda kötü alışkanlıklar ve manevi buhranlar içerisinde bulunduğu bir gerçektir.Peyami Safa “Gençliği hayatta olmayan cemiyetin hayatı yatalaktır.”diyor. Gençliği hayatta olmayan cemiyet sözünden ne anlıyoruz? Gençlik bedenen elbette her zaman hayattadır. Malesef bu hayatı yaşayan gençlerin bir kısmı; imandan, ahlaktan, edepten, hayâdan, değerden yoksun, iffetsiz, izzetsiz, inançsız bir hayatla vurdumduymaz, duyarsız bir yaşam sürdürüyor. Böyle bir gençliğe bizler nasıl hayattadır diyebiliriz? Bu gençleri nasıl göz ardı edebiliriz? Her zaman onların bize gelmesini beklediğimiz bu gençlik, aslında bizleri beklemektedir.

Türkiye İstatistik Kurumu, 2012 yılı sonu itibariyle (15-24 yaş grubu) genç nüfusa ilişkin yayınladığı istatistiğe göre Türkiye nüfusunun yüzde 16,6'sını gençlerin oluşturduğunu bildirdi. Buna göre, 2012 sonu itibariyle 75 milyon 627 bin 384 olan Türkiye nüfusunun yüzde 16,6'sını yani 12 milyon 591 bin 641 kişiyi gençler oluşturuyor. Gençlik bir toplumun umut ışığıdır, ihmal edilirse o ışık söner. Türkiye’nin “en büyük zenginlik kaynağı “olarak ifade edilen bu gençliğe yönelik çalışmaların artırılması o ışığın parlatılması gereklidir.

Kaynak: http://www.dinihaberler.com/yazar.php...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın