Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Eskiden Genelkurmay'dan Bahsederken Apoletleri İşaret Ediyorlardı'

Davutoğlu: 'Eskiden Genelkurmay'dan Bahsederken Apoletleri İşaret Ediyorlardı'

Ulaş
01.02.2015 - 17:01
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP iktidarından önce dönemin Başbakanı’nın Genelkurmay Başkanı’ndan bahsederken eliyle apoletleri işaret edip sembol dili kullandığını ve milli iradenin yerle bir olduğunu söyledi.

Dautoğlu, “Ülkenin başbakanı genelkurmay başkanından bahsederken apoletleri işaret ederek sembol dili kullanıyordu” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Afyonkarahisar İl Kongresi’ne katıldı. Kongreye hitap eden Davutoğlu özetle şöyle dedi:

“Türkiye 2001’de biz Ak Parti’yi kurduğumuzda Kokar Çay gibiydi. Verdiği kokular milleti rahatsız ediyordu. Hortumlanan bankalar etrafa necaset saçıyordu. Demokrasi kokmuştu. Ülkenin başbakanı ülkenin genelkurmay başkanından bahsederken eliyle apoletleri işaret ederek sembol dili kullanıyordu. Milli irade yerle bir olmuştu. Ülkenin hükümeti ayda iki ayda bir toplanıyordu. O toplantılarda da karar alamıyordu. Kim karar alıyordu? Siyasi olursa Milli Güvenlik Kurulu ve işaretle anlatılan çevreler, ekonomik olursa İMF karar veriyordu. Türkiye’de de bir siyaset oyunu oynanıyordu. Islaha ihtiyaç vardı. Aynen Kokar Çay’ın Akar Çay’ dönmesi gibi biz o günlerin Türkiye’sini ıslah ettik. Milli iradeyi egemen kıldık.”

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0