Çin'de Yapay Güneş Olarak Adlandırılan Nükleer Füzyon Reaktörü, Gerçek Güneş'ten 5 Kat Daha Sıcak
Çin'de Yapay Güneş Olarak Adlandırılan Nükleer Füzyon Reaktörü, Gerçek Güneş'ten 5 Kat Daha Sıcak
Çin'de üretilen nükleer füzyon reaktörü, ulaştığı sıcaklıklarla yapay Güneş olarak adlandırılıyordu. Yapay Güneş yeni çalışmalarla gerçek Güneş'ten 5 kat daha sıcaklığa ulaştı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Çin'deki bir nükleer füzyon reaktörü, güneşten beş kat daha sıcaklığa ulaşıp, 17 dakikadan fazla çalışarak yeni bir rekor kırdı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Çin'de bir haber ajansı "Yapay Güneş" olarak bilinen Deneysel Gelişmiş Süper İletken Tokamak'ın deneyler sırasında 70.000.000 C sıcaklığa ulaştığını bildirdi.
Yetkililer Yapay Güneş cihazını geliştirmenin nihai amacının yıldızlarda meydana gelen doğal reaksiyonları taklit ederek neredeyse sınırsız temiz enerji sağlamak olarak açıkladı.
Yetkililer aynı zamanda “son operasyon, bir füzyon reaktörünün çalıştırılmasına yönelik sağlam bir bilimsel ve deneysel temel oluşturuyor” açıklamalarında bulundu.
Çin'in reaktör ekibi, şu anda Fransa'nın Marsilya kentinde inşa edilen başka bir nükleer füzyon reaktörü mega projesine de teknik destek sağlayacak.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Uluslararası Termonükleer Deneysel Reaktör (ITER), tamamlandığında dünyanın en büyük reaktörü olacak.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
en merak edilen kısmı atlamışlar. 5 kat daha sıcak bi kütleyi nasıl muhafaza etmişler.
Selamlar, oluşan sıcak plazmayı manyetik bir alanın etkisinde hiç bir şeye temas etmeyecek şekilde vakumlu bir ortamda tutuyorlar. Bu sebeple ışımayla yaydığ... Devamını Gör
Bu başarılabilirse gerçekten harika bir teknoloji olacak. Tabii önünde daha çok yıllar var. Önce stabil çalışmasını sürdürebilmeli, sonra da dışarıya stabil ... Devamını Gör
fizikciler arasinda bir espiri vardir: "fuzyon daima 30yil ileridedir." her devirde 30 yil icinde basarilacagi konusulur ama bu sefer gercekden basarilmasi c... Devamını Gör
Ne kadar para, o kadar köfte. Para bu işe akıtıldığında yapılabilir elbette. Umarım 30 yıl beklemeye kalmadan yaygınlaştığını da görürüz.