Görüş Bildir
Haberler
Cilt Çatlaklarına Doğal Yöntemler

Cilt Çatlaklarına Doğal Yöntemler

Kadınon.com
01.01.2015 - 23:14 Son Güncelleme: 02.01.2015 - 13:26

Bütün kadınlar pürüzsüz bir cilde sahip olmayı hayal ediyor. Ancak kaçının bunu başardığı tartışmalı bir konu.

Cilt çatlakları bayanların en çok şikayet ettikleri rahatsızlıklardan birisi. Peki, cilt çatlakları neden oluşur, tedavisi var mıdır, önceden önlenebilir mi? Tüm bunların cevaplarını sizler için araştırdık. İşte yazımız…

Cilt çatlaklarının oluşmasında birden çok etken söz konusudur. Her ne kadar akla hamilelik döneminde ve doğum sırasında ve sonrasında yaşanan çatlaklar gelse de tek neden bu değil. Yapılan diyetler, hızlı alınıp verilen kilolar da cilt çatlaklarının oluşmasındaki nedenlerdendir.

Çatlaklar nasıl oluşur ve vücudun hangi bölümlerinde daha sık görülür? Oluşumunu önlemek ve mevcut olanları tedavi etmek mümkün mü? Uzmanlar, çatlakların büyüme çağındaki genç kızlarda, gebelerde ve kortizon tedavisi sonucunda ortaya çıkabileceğini belirtiyor.

Vücutta oluşan çatlakları tedavi etmektense çatlak oluşumunun önüne geçmek daha etkili olacaktır. Peki, bu çatlakları önlemek için ya da geçirmek için neler yapılmalı? Herkesin bildiği yöntem olan soğuk duş bu konuda etkili. Problemli bölgeye soğuk suyla masaj yaptığınızda kan akışı hızlanacak ve zamanla çatlaklar kaybolacaktır.

Vücuttaki çatlaklar daha çok göğüs bölgesinde, bel ve karın çevresinde ve baldırlarda görülür. Çatlaklar sadece hamilelikte değil yetişme çağındaki insanlarda da görülür. Göğüs çevresindeki dokular daha hassas olduğu için büyüme çağında bile bu çatlaklar görülebilir. Karın bölgesindeki çatlaklar ise daha çok hamilelik döneminde görülür. Bunun önüne geçmek için doğal yağlardan veya hamilelik döneminde kullanılmak için üretilen özel kozmetik ürünlerinden yararlanabilirsiniz. Bel çevresindeki çatlaklar ise daha çok kilo kaybından kaynaklanır. O yüzden zayıflarken ölçülü bir şekilde zayıflamaya özen gösterin.

Vücuttaki çatlakları gidermek içinse içerisinde A, E ve C vitamini bulunan kozmetik ürünlerini düzenli olarak kullanabilirsiniz. Bunların dışında vücudun esnekliğini koruması için günde en az 2-2,5 litre su içmeniz gerekiyor. Hızlı kilo alıp vermekten kaçının ve düzenli olarak egzersizler yaparsanız cildiniz daha esnek bir hal alacaktır. Son olarak çok dar giysiler giymemeye de özen gösterin.

Yazar: Zehra Yurtsever

Kaynak: http://www.kadinon.com/guzellik/cilt-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın