Görüş Bildir
Haberler
7'den 77'ye Hepimizin Çıkarmak Durumunda Olduğu Gaz Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Şey

7'den 77'ye Hepimizin Çıkarmak Durumunda Olduğu Gaz Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Şey

Odor Wear
23.01.2017 - 14:44

Günde kaç defa gaz çıkarırız? Kadınlar mı yoksa erkekler mi daha çok yellenir? Kokuyu önlemenin yolu nedir? İşte yellenme, gaz çıkarma veya flatulans hakkında 7 ilginç gerçek

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Sağlıklı bir insan, günde ortalama 15 defa gaz çıkarır

İyi insanın içinde kötü şey durmaz. Sağlıklı bir insan günde ortalama 15 defa gaz çıkarır. Günde 500-600 mililitre gaz çıkarmanız gerektiğini biliyor muydunuz?

2. Kokunun nedeni sülfür gazıdır

Tipik bir yellenme sırasında insanlar %59 azot, %21 hidrojen, %9 karbondioksit, %7 metan ve %4 oksijen dışarı çıkarırlar. Kimi zaman çıkarılan gazın %1 kadar kısmı hidrojen sülfat ve merkaptanlardan oluşur. Bunlar içerisinde sülfür bulunur ki işte bu gaz, o meşhur kokunun nedenidir.Beslenmeniz sülfür yönünden ne kadar zenginse, gazınız da bir o kadar berbat kokar. Gazlı içeçekler, yumurta, peynir, fasulye ve lahana gibi besinler diğerlerinden daha fazla sülfür içerir.

Kısacası bunları tükettiğinizde, gazınızın yan komşunuza ulaşması şaşırılacak

bir şey değildir.

3. Kadınların gazı daha kötü kokar

Güzel kızlar pırt yapmaz diye bir kaide yok. Yapılan araştırmalar, kadınların bağırsak gazlarının daha fazla sülfür içerdiğini ortaya koymuştur. Bu yüzden kadınların gazı erkeklerinkinden daha kötü kokmaktadır.

4. Yumurta ve süt ürünleri, en çok gaz yapan yiyeceklerin başında gelir

En fazla gaz yapan yiyeceklerin başında; baklagiller, lahana, birçok peynir türü, gazlı içecekler, yumurta, karnabahar, brokoli, kale, kırmızı et, sarımsak ve süt ürünleri gelmektedir.

5. Gaz çıkarmayı önlemek, birçok rahatsızlığa neden olabilir

Öyle ortalıkta bırakıvermezseniz sosyal yaşantınız için faydalı olacaktır elbette. Ancak abartmayın. Çünkü gaz çıkarmak, sindirim sisteminin doğal bir yan ürünü ve o gazlar içeride kalsın diye üretilmiyor, dışarı çıkıyor olmasının bir nedeni

var. 

Gazı engellemek en iyi ihtimalle, gaz zehirlenmelerine, şişkinliklere ve rahatsız edici bazı semptomlara sebep olabilir. En kötü ihtimalle, osuruğu baskılayıp önlemek hemoroid ve bağırsak şişkinlikleri ile sonuçlanabilir. Romalılar zamanında vatandaşlarına ne zaman gerekli olursa gaz çıkarmaları gerektiğini tavsiye ediyordu. Ayrıca Hipokrat da gaz çıkarmanın sağlıklı yaşam için çok faydalı olduğunu belirtmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Termal kameralar gazı algılayamaz

Tam bir şehir efsanesidir. Termal kameralar gazı algılayabilecek kadar sıcaklığa duyarlı değildir.

7. Gaz kokusunu önlemenin en iyi yöntemi, Aktif Karbon Destekli İç Çamaşırıdır

7. Gaz kokusunu önlemenin en iyi yöntemi, Aktif Karbon Destekli İç Çamaşırıdır

The American Journal of Gastroenterology araştırmalarında, aktif karbon kumaşının bağırsakta biriken gaz kokularını en iyi filtreleyen metod olduğunu kanıtlamıştır.  OdorWear isimli firmanın ürettiği iç çamaşırları istenmeyen kötü kokuları filtreliyor.

Türkiye’de de faaliyet gösteren giyim firmasının ürünlerine web sitesinden ulaşabilirsiniz.

İç çamaşırlarınızı yıkamanız koku filtresinin kendini yenilemesi için yeterli.

Bu arada fazla gaza gelmeyin, Odor sadece kokuyu engelliyor, ses için henüz kesin bir çözüm bulamadılar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
78
63
12
6
5
4
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın