Görüş Bildir
Haberler
Çevreciler Tepkili! Japonya, Fukuşima'daki Radyoaktif Suyu Okyanusa Boşaltacak

etiket Çevreciler Tepkili! Japonya, Fukuşima'daki Radyoaktif Suyu Okyanusa Boşaltacak

Batuhan
13.04.2021 - 08:51

Japonya hükümeti, balıkçılar ve komşu ülkelerden gelen tüm tepkilere rağmen Fukuşima nükleer santralinden Fukuşima nükleer santralinin atık suyunu Büyük Okyanus'a boşaltma kararı adı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Japonya’da hükümet, 2011'de hasar gördükten sonra Fukuşima Dai-içi nükleer santralinde biriken radyoaktif özellikli işlenmiş atık suyu denize boşaltmaya hazırlanıyor.

Kamu yayıncısı NHK'nin haberine göre, kuzeydoğudaki Fukuşima'da bulunan nükleer santralde biriken işlenmiş atık suya ilişkin hükümet karar aşamasına geldi.

Buna göre santralde zarar gören reaktörleri soğutmaya yarayan saf su içinde oluşan radyoaktif elementler, daha fazla sulandırılarak makul seviyeye düşürülecek.

Çevreciler karara karşı

Çevreciler karara karşı

Bölge sakinleri, balıkçılık sektöründen isimler ve çevre dernekleri, atık suyun okyanusa karışmasıyla oluşabilecek kirliliğe dikkat çekerek hükümetin kararını kınadı. Tokyo yönetimine karşı çıkanlar, söz konusu planın Fukuşima'nın imajını daha da zedeleyip yerel ekonomiye darbe vuracağını da söylüyor.

Japonya'da olduğu kadar Güney Kore'de de atık suyun denize boşaltılmasına karşı çıkanlar sık sık eylem düzenliyor.

Hükümetin kararını açıklamasının ardından Tokyo'da Başbakanlık Ofisi önünde toplanan bir kalabalık, attıkları sloganlarla atık suyla ilgili planları protesto etti.

Hafta içinde kamuoyuyla paylaşılacak

Hafta içinde kamuoyuyla paylaşılacak

Tesis işleticisi Tokyo Electric Power (TEPCO) da 2 yıl içerisinde radyoaktif elementleri belirli bir seviyeye gerileyen işlenmiş atık suyu, okyanusa boşaltacak.

Kyodo ajansının haberinde, biriken radyoaktif özellikli işlenmiş atık suyun denize boşaltılması planının hafta içerisinde kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Kajiyama Hiroşi , planın güvenliği ve şeffaflığına ilişkin küresel kurumlar ile yerel hükümetlerin iş birliği hedeflediklerini açıklamıştı.

Reaktörleri soğutma işlevi gören saf su içinde oluşan radyoaktif maddeler, Gelişmiş Sıvı İşleme Sistemi (ALPS) sayesinde, trityum materyali haricinde ayrışıyor.

Tesislerde muhafaza edilen ve günden güne artış gösteren ayrışmış suyun, Fukuşima kompleksinin su depolama tankı kapasitesini 2022 yazında doldurması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
248
130
46
9
7
5
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
selimkazak

La hani japonlar doğaya saygılıydı yok kanalizasyon suyunda balıklar geziyodu flaan filan?

Pasif Kullanıcı

Japonlar da bunu yapmasın be! Gidip evinize döker misiniz o suyu sayın amına koduklarım? Deinococcus radiodurans bakterisinden öbek öbek atın içine, kenara k... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Kendileri zarar gorur ki cok deniz urunu tuketilen bi yer sonucta

Mustafa Berat Usta

Abla ilk defa mantıklı yorum yazdın. Kupa hediye edesim geldi