Görüş Bildir
Haberler
Cannes Film Festivali'nin Afişi ve Açılış Filmi Belli Oldu

Cannes Film Festivali'nin Afişi ve Açılış Filmi Belli Oldu

Ulaş
17.04.2014 - 00:16
onedio.com

Festivalin afişi Lagency tarafından tasarlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cannes 2014 Afişi Belli Oldu

Bu yıl 67.si gerçekleşecek olan Cannes Film Festivali’nin afişi belli oldu. Afişte İtalyan aktör Marcello Mastroianni’nin fotoğrafı bulunuyor.

Dünyanın en önemli sinema festivallerinden biri olan Cannes Film Festivali’nin kendisi kadar, afişi, açılış filmi, jüri üyeleri de çok konuşuluyor. Bu yılki festival afişi için 1993 yılında hayatını kaybeden, İtalyan aktör Marcello Mastroianni’nin, Federico Fellini’nin yönetmenliğini yaptığı ‘8½’ filminden bir fotoğrafı seçildi.

Direktörlüğünü Pierre Lescure’nin yaptığı festivalin resmi afişi için bu fotoğrafın seçilme gerekçesi olarak, Mastroianni’nin, İtalyan ve Avrupa sinemasının en önemli figürlerinden biri olması gösterildi. 1963 yılında çekilen ‘8½’ filmi, yönetmen Federico Fellini’nin başyapıtlarından biri olarak kabul ediliyor. Lagency tarafından tasarlanan afişle ilgili görüş bildiren Marcello Mastroianni’nin kızı Chiara Mastroianni, 'Cannes’ın babamı bu posterle birlikte bir anmış olmasına çok mutlu oldum' dedi.

Açılış filminde bir ‘prenses’

Bu yılki Cannes Film Festivali’nin açılış filmi, Grace Kelly’nin yaşamının anlatıldığı ‘Grace of Monaco’ olarak belirlendi. Başrolündeki Nicole Kidman’ın; aktris ve Monaco prensesi Grace Kelly’i canlandırdığı filmin yönetmeni Olivier Dahan.

Film, Grace Kelly’nin yıldızı parlayan bir aktrisken Monaco prensesi olma sürecini anlatıyor. Tim Roth’un canlandırdığı Prens Rainier III. ile 1956 yılında yaptığı evliliğin ardından Monaco prensesi olan Oscar ödüllü oyuncu Grace Kelly’nin yaşamı, Alfred Hitchcock’tan aldığı bir film teklifi ile sarsılmıştı. Grace Kelly’nin bu süreçte oyunculuk ve prenses olmak arasında yaşadığı çelişkiler ‘Grace of Monaco’ filminde anlatılıyor.

Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/cannes-...

'Grace of Monaco' festivalin açılış filmi olarak seçildi. Fotoğraf: Getty Images

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0