Görüş Bildir
Haberler
'Bu Tasarı Zeytinciliğin Sonu Olur'

'Bu Tasarı Zeytinciliğin Sonu Olur'

KIRCA
25.06.2014 - 15:13 Son Güncelleme: 25.06.2014 - 15:16

Bakanlar Kurulu tarafından imzalanan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Kanun Tasarısı” Başbakanlık tarafından  TBMM’ye gönderildi. Tasarı ile zeytin bahçeleri enerji yatırımlarına açılırken, tasarının kısa sürede görüşülmesi bekleniyor.

Sanayileşme  Tehlikesi

Yasa tasarısının zeytincilik faaliyetleri bakımından zeytinlik alanların kaybı anlamına geldiğini vurgulayan Zeytindostu Derneği Başkanı Abidin Tatlı, yasa teklifinin sektörün enerjisini azaltacağını söyledi. Tasarının yasalaşması durumunda çevresel bir takım olumsuzluklarında yaşanacağını dile getiren Tatlı, “Karşı karşıya olduğumuz risk; 30-35 yıllık verime yatmış zeytinliklerin kaybolması ve yakınlarındaki diğer zeytinliklerin de, çevresel faktörlerin değişmesi nedeniyle verim kayıplarına uğraması anlamına gelmektedir. Biz dernek olarak bu tasarının karşısındayız” dedi.

Tasarının bir şekilde yasalaşması halinde, zeytinlik alanların hızla sanayileşme tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını vurgulayan Tatlı, bu durumun zeytinlik sektörü için sonun başlangıcı olacağını söyledi.

Tatlı, önceki yıllarda da zeytinlik sahaları tehdit eden girişimlerin olduğuna ancak yanlıştan bir şekilde dönüldüğünü de hatırlattı.

Kaynak: http://ziraatcim.net/cevre-ekoloji/bu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0