Görüş Bildir
Haberler
Bu Bilgileri Öğrenince Aşka Olan Saygınız Artacak, Sevenleri Kavuşturabilmek İçin Minik Bir Esra Erol Olacaksınız!

Bu Bilgileri Öğrenince Aşka Olan Saygınız Artacak, Sevenleri Kavuşturabilmek İçin Minik Bir Esra Erol Olacaksınız!

Yüreklerimize kor gibi düşen 'aşk' duygusunun bilinmeyen yönleriyle karşınızdayız...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yapılan çalışmalara göre tehlikeli durumlarda bir araya gelen bir kadınla erkeğin aşık olma ihtimali, iş yeri ya da okul gibi sıradan bir ortamda tanışıp aşık olma ihtimalinden yüksek.

2. Antik Yunan'da birine elma fırlatmak, o kişiye aşık olduğunuz ve evlenmek istediğiniz anlamına geliyordu. Yani elma, bir nevi aşk mektubu sayılıyordu.

3. Akçaağaç yaprağı, Çin ve Japonya'da aşkın sembolüdür.

Kuzey Amerika'da ise genellikle geceleri huzurlu bir uyku çekmek veya tutku dolu bir birliktelik yaşamak isteyenlerin yatak başlarına akçaağaç yaprağı figürü oyulur.

4. Zıt kutupların birbirini çektiği kısmen doğrudur. Araştırmalar, çok benzerlik veya çok farklılık gösteren çiftlerin birlikteliklerinin uzun süreli olmadığını söylüyor.

Görünüşe göre, ideal birliktelik için temel benzerliklerin olması ancak bu benzerliklerin yanı sıra çiftler arasında farklılıkların da bulunması gerekiyor.  Farklı ilgi alanlarına sahip partnerlerin, birbirlerine bir şeyler öğreterek ilişkiyi canlı tuttukları ve bu tarz ilişkilerin çok daha uzun ömürlü olduğu görülüyor.

5. Meksikalı şef Montezuma, çikolatayı 'aşk ilacı' olarak görürdü ve 600 kadından oluşan haremini ziyaret etmeden önce günde 50 bardak çikolata içerdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gözler kalbin aynasıdır diye boşuna dememişler. İki sevgili birbirlerinin gözlerine baktığında kalp atışları senkronize olur.

Yapılan araştırmalar, romantik bir ilişkide olan kişilerin, birbirlerinin gözlerine üç dakika boyunca baktıktan sonra kalp atış hızlarının senkronize olduklarını göstermektedir.

7. Gizem ya da kovalamaca, genellikle romantik ilişkilerde kritik bir unsurdur. Zorluklarla karşı karşıya olunan durumun, sevilen kişiye olan tutkuyu yoğunlaştırması muhtemeldir.

Bu durum, Romeo ve Juliet etkisi olarak bilinir.

8. Boşanmış çiftlerle ilgili yapılan araştırmalara göre, evliliklerin genellikle dördüncü yılında çiftler boşanma eğilimi gösteriyor.

Eğer bu kritik dördüncü yıl süreci atlatılabilirse, evlilik bir sekiz yıl kadar daha stabil şekilde devam ediyor.

9. Aşk acısı, fiziksel acı duymanıza sebep olur. Sevdiğiniz birinden ayrılmışsanız, bu beyninizin fiziksel acıdan sorumlu bölümündeki aktiviteleri tetikler.

10. Antidepresan kullanımı, serotonin seviyenizi arttırdığı için birine romantik hisler beslemenizin önüne geçebilir.

Yüksek seviyede serotonin duyguları körleştirir ve hem sevginin hem de aşkın en önemli bileşeni olan birini takıntılı derecede düşünmeyi engeller.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dünyanın dört bir yanındaki kadınların eğitim düzeyleri, yaşam standardı, saygınlık, statü, mizah anlayışı kriterlerini karşılayan ve onlardan daha uzun boylu olan partnerlere aşık olma olasılığı daha yüksektir.

Kadınlar ayrıca erkeklerdeki testosteron seviyelerine bağlı olan belirgin elmacık kemiklerini ve güçlü bir çene yapısını tercih ederler. Özellikle yumurtlama evresindeki kadınlar, testosteron seviyesi yüksek olan erkeklere daha çok çekilirler.

12. Dört yapraklı bir yonca genellikle iyi şans olarak kabul edilir, ancak aynı zamanda bir İrlanda aşk ritüelinin de parçasıdır.

12. Dört yapraklı bir yonca genellikle iyi şans olarak kabul edilir, ancak aynı zamanda bir İrlanda aşk ritüelinin de parçasıdır.

İrlanda'nın bazı bölgelerinde, bir kadın sevdiği bir erkeği düşünürken dört yapraklı yonca yerse, sevdiği kişinin de ona aşık olacağına inanılır.

13. Bazı psikologlar, çocukluktan kalma meseleleri çözemediğimiz için gidip ebeveynlerimize benzeyen kişilere aşık olma eğiliminde olduğumuzu söylüyor.

srv.onedio.com

Çocukken kurduğumuz ve eksik kalmış ebeveynlik ilişkilerini nasıl çözeceğimizi bilmediğimizden, bu eksikliği yetişkinlik halimize yansıtıyoruz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
14
8
5
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın