Görüş Bildir
Haberler
Bizler İçin Oldukça Sıradan Olmasına Rağmen Kraliçe Elizabeth’in 95 Yıllık Yaşamında Yapamadığı 12 Aktivite

Bizler İçin Oldukça Sıradan Olmasına Rağmen Kraliçe Elizabeth’in 95 Yıllık Yaşamında Yapamadığı 12 Aktivite

Jasmin
18.05.2021 - 15:36

95 yıl yaşamasının sırrının muhtemelen hiç nüfus müdürlüğüne gitmemesi olduğunu düşünüyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Selfie çekmek:

1. Selfie çekmek:

Sosyal medyanın iyice hayatımızda yer ettiği şu günlerde hızlı bir selfie çekmenin normal bir fotoğraf çekmekten bir farkı kalmadı. Fakat biz sıradan insanlara kıyasla hayranlarıyla selfie çekilmeleri yasak olan kraliyet ailesi bu trendden uzak kalabildi.

2. Noel sabahı hediyelerini açmak:

2. Noel sabahı hediyelerini açmak:

Çoğu ülkede Noel sabahı yılbaşı ağacının altına dizilmiş Noel hediyelerini açmak için ayrılır. Ama İngiltere kraliçesi için bu durum böyle değil. 19. yüzyılın ortalarında başlayan Viktorya döneminden beri hediyeler Noel arifesinde tüm ailenin bir araya geldiği çay saatinde açılır.

3. Ehliyet sınavına girmek:

3. Ehliyet sınavına girmek:

Majestelerinin araba kullanmayı sevdiği bilinen bir gerçek fakat kendisi İngiltere hükümdarı olduğu için Birleşik Krallık'ta ehliyete ihtiyaç duymayan tek kişidir ve kullandığı arabaların plakalı olması bile gerekmez.

4. Hiç biriyle çıkmadı:

4. Hiç biriyle çıkmadı:

Prens Phillip ve Kraliçe Elizabeth'in masalsı düğün fotoğraflarına baktığımız zaman birbirleri için ölüp biten iki insan görsek de bu efsane ikili günümüz tabiri ile hiç çıkmadı. Çiftimiz, Elizabeth sadece 13 yaşındayken tanıştı ve anında aşık oldu fakat aralarındaki ilişkiyi mektuplaşarak devam ettirmek zorunda kaldı. Daha sonra 1946 senesinde Phillip, Kral IV. George'dan yakında 20 yaşına girecek kızı evlenmek için rıza istedi. O günden bu beri çiftimizi hiç ayrı göremedik.

5. Okula gitmek:

5. Okula gitmek:

Kraliçe Elizabeth ve kardeşi Prenses Margaret, kraliyet ailesinin evde eğitim gören son iki üyesi. Kraliçe'nin öğrencilik yıllarında ona anayasa tarihi ve Fransızca gibi dersleri almasının yanında araç bakım gibi enteresan dersleri aldığını da biliyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Oy kullanmak:

6. Oy kullanmak:

Elizabeth ve ailesinin oy verme yetkisi olduğu halde vermemeyi tercih ediyorlar. Bunun nedeni kraliyet ailesinin kendilerini olabildiğince siyasi olarak tarafsız tutmalarını gerektiren bir konumda bulunmaları. Kraliçe bu tarafsızlığı korumak için bu oy kullanmama olgusunu bozmuyor.

7. Pasaport başvurusu yapmak:

7. Pasaport başvurusu yapmak:

Kraliçe yurt dışına seyahat etmek için pasaporta ihtiyaç duymayan tek kraliyet ailesi üyesidir. İngiliz pasaportu onun adına düzenlendiği için pasaporta sahip olmasına gerek yoktur.

8. 8-17 memur mesaisi yapmak:

8. 8-17 memur mesaisi yapmak:

Düşünüldüğünün aksine kraliçe olmak demek çok çalışmak demektir. Kraliçe II. Elizabeth görevlerini yerine getirmeye bir prenses olarak başladı ve 25 gibi erken bir yaşta kraliçe ilan edildi. Kendisi bir gün olsa bile sorumluluklarını ihmal etmedi.

9. Köpeklerini kendi elleriyle beslemek:

9. Köpeklerini kendi elleriyle beslemek:

İngiltere'de kraliyet Korgileri akıl almaz lüks hayatlara sahip olmalarıyla nam salmışlardır. Kraliçenin hayatı boyunca otuzdan fazla Korgi'ye sahip olduğu tahmin ediliyor. Köpeklere özel bir Korgi odasının yanında aynı zamanda sadece onlar için özel bir menü hazırlattığı biliniyor. Hatta gurme bir şef saraydaki tüm köpekleri beslemekten sorumlu. Kraliyet Korgilerinin yaşam biçimini öğrendikten sonra bir köpeğe şımarık etiketi yapıştırırken iki kere düşününün bence!😂

10. Doğum gününü doğum gününde kutlamak:

10. Doğum gününü doğum gününde kutlamak:

Bir Kral veya Kraliçe'nin doğum günlerini yalnızca yaz aylarında kutlaması 1748'den beri kraliyet ailesinde görülen bir gelenektir. Bu geleneğin arkasında büyük bir anlam aramaya gerek yok çünkü nedeni bir kral ve kraliçeye yakışır bir kutlama yapmak aslında. Yaz aylarında halka açık ve büyük doğum günü kutlamaları düzenlemek, havanın güzel oluşundan daha kolaydır. Örnek olarak, II. Elizabeth'in gerçek doğum günü aslında 21 Nisan olduğu halde her sene Haziran ayının ikinci Cumartesi günü kutlanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Halk arasında ailesine yakınlık göstermek:

11. Halk arasında ailesine yakınlık göstermek:

Kocası Prens Phillip'i halk içinde öpmek ve sarılmak Kraliçe II. Elizabeth'in her zaman uzak durduğu bir şeydi. Zaman zaman el ele tutuşurken görülmelerine rağmen halk arasında boy gösterirken Phillip'e yakınlık göstermemek asla çiğnemediği kurallardan biri sayılıyor.

12. Alışveriş listesi hazırlamak:

12. Alışveriş listesi hazırlamak:

Alışveriş listesi yapmak bazılarımız için bir rutin olsa da, bu Kraliçe için absürt bir rutin. Alışveriş listesi hazırlamak bir yana market alışverişi yapmak Majestelerinin endişelenmesi gerekmeyen şeylerden biri. Sarayda kraliyet ailesinin tüm market alışverişi ile ilgilenen özel bir personel kadrosu var.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
55
32
19
19
18
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tc Elif

Ay g*tüm 😒

koray kuzey

İngiltere için utanç verici bir durum. Hem lordlar kamarası hem kraliyet.

#4 Gerçek hislerle flörtleştilerse helal olsun ama bu şekilde aşık olmak hiç inandırıcı değil